Kauno orkestras energizuoja miestą

Praėjusį penktadienį Kauno miesto simfoninis orkestras pradėjo nemokamą vasaros koncertų ciklą „Kaunas energizuojasi. Prisijunk ir Tu“. Pasitelkęs klasikinė muzikos pozityvią galią ir stiprią energiją orkestras savo miestą pripildė augančio Kauno energija. O į miestiečių ir miesto svečių širdis siuntė optimizmą, neblėstančią viltį, bendrystę, veržlumą, meilės savo miestui ir, žinoma, muzikai.

Iš klausytojų veidų buvo matyti, kad orkestro atliekamos muzikos energija ne tik džiugino į koncertą susirinkusią publiką, bet ir vertė prisijungti atsitiktinius praeivius. Birželio 26 dieną Kauno miesto simfoninis orkestras kauniečiams ir miesto svečiams dovanos antrąjį koncertą iš ciklo „Kaunas energizuojasi. Prisijunk ir Tu“. Šį kartą orkestras Kauno publikai pasirodys dar didesne sudėtimi ir atliks dar stipresne energija ir muzikine jėga pulsuojančią muzikinę programą.

„Klausytojai orkestrą įprastai mato koncertų salėse ar kitose klasikinės muzikos kolektyvų pasirodymams pritaikytose erdvėse. Tačiau šį kartą jis ateina pas žiūrovus. Labai norime ir siekiame, kad kauniečiai labiau susipažintų ir pajustų savo miesto orkestrą. Ir, žinoma, mėgautųsi jo siunčiama muzikine energija, kuri yra ne kas kita, o tiesiog intensyviausia ir gražiausia žmogaus jausmų išraiška“, – sakė orkestro atstovė ryšiams su visuomene Aistė Pupkytė.

Antrajame ciklo koncerte skambės visame pasaulyje  populiarūs trijų kartų Strauss’ų, taip pat ir W. A. Mozart’o kūriniai. O koncertą užbaigs džiausgmingo triumfo garsais publiką įsijungti kviečiantis J. Strauss’o vyresniojo „Radeckio maršas“.

Šio ciklo sumanymas kilo kaip pozityvus atsakas psichologiškai ir morališkai varginančiam karantino laikotarpiui. Netikėtai užklupusi pandemija atnešė spengiančią tylą. Tačiau miestas negali kvėpuoti be jo erdvėse ir miestiečių sielose skambančios muzikos, kuri yra teigiamos energijos šaltinis.

Kauno miesto simfoninis orkestras visų kauniečių ir miesto svečių lauks jau šį penktadienį, 17 val. priešais Kauno miesto savivaldybę. Kauno orkestrui diriguos jauna dirigentė, jau spėjusi išgarsėti ir už Lietuvos ribų, Adrija Čepaitė.

Koncertu klausytojai galės mėgautis nemokamai.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content