Gyventojams finansinė pagalba būstus prijungti prie buitinių nuotekų tinklų

Nuo 2004 m. bendrovė ,,Kauno vandenys“ įgyvendina jau trečią vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų plėtros etapą. Todėl galimybė prijungti savo būstus prie vandentiekio ir nuotekų tinklų sparčiai didėja. O štai, dabar bus suteikta dar ir finansinė parama – tiesiant nuotekų vamzdžius nuo savo gyvenamųjų namų iki centralizuotų buitinių nuotekų tinklų.

,,Iki šiol dažna ir beveik pagrindinė priežastis buvo nurodoma ta, kad gyventojai neturi papildomų lėšų buitinių nuotekų vamzdžiui nuo savo namo prie gatvėje įrengto nuotekų tinklo prijungti“, – sako bendrovės ,,Kauno vandenys“ vadovas Ramūnas Petras Šulskus.

Bendrovė ,,Kauno vandenys“ vykdydama tinklų plėtros etapus, ne kartą pranešimais ir per žiniasklaidos priemones ragino gyventojus jungti savo būstus prie centralizuotų nuotekų tinklų. Reikalauta pagrįsti ir tinkamą nuotekų tvarkymo faktą – sutartimis su nuotekų tvarkytoju arba pateikti paslaugos su išvežėju apmokėjimo kvitus.

Finansinė pagalba ribotam skaičiui gyventojų – norintiems ją gauti teks paskubėti

Finansinė pagalba jungiant nuotekų vamzdžius nuo savo būstų iki centralizuotų buitinių nuotekų tinklų ne tokia jau menka, bus dengiama apie 70 proc. prijungimui  reikalingų lėšų. O tinklas bus įrengiamas iki pirmo šulinio arba išgriebimo duobės.

Aplinkos paramos valdymo agentūrai (APVA) skelbiant kvietimą teikti paraiškas finansavimui gauti pagal LAAIF programos 2020 – 2022 m. lėšų naudojimo finansavimo kryptį „Vandenų apsauga“, paraišką teiks ir bendrovė ,,Kauno Vandenys“.

,,Gavus lėšas, šia parama galės pasinaudoti suskubę ir pateikę reikalingus dokumentus gyventojai. Planuojamų prijungimų skaičius kaip pinigų kiekis yra ribotas, taip pat yra ir kitų sąlygų“, – sako bendrovės ,,Kauno vandenys“ technikos direktorius Darius Gražys.

,,Manome, kad ši finansinė pagalba bus tikrai nemenka parama gyventojams. Tokia finansinė priemonė sudarys galimybę kompensuoti didesnę dalį išlaidų nuotekų vamzdžiui nutiesti nuo gyvenamojo namo iki centralizuotų tinklų vietos“,- sako bendrovės vadovas R. P. Šulskus.

 

 

Norintiems gauti finansinę paramą yra sąlygų

Tokia galimybe šiuo etapu siūloma suskubti ir pasinaudoti – Rokų, Aleksoto, Vijūkų, Romainių, Fredos, Linksmakalnio, Vaišvydavos, Zuikynės, Amalių, Abromiškių mikrorajonų gyventojams. Norintys pasinaudoti finansine pagalba turės įregistruoti ir servitutą buitinių nuotekų tinklui, kurį eksploatuos ir prižiūrės UAB „Kauno vandenys“.

Gyventojai iki birželio 30 d. turi pateikti prašymus –  įrengti buitinių nuotekų atšaką;

  • Finansinę paramą gali gauti turintys ir neturintys parengtų techninio ir techninio darbo projektų;
  • Turintys vietinius buitinių nuotekų šulinius ar išgriebimo duobes;
  • Sutinkantys įregistruoti servitutą buitiniam nuotekų tinklui, kurį eksploatuos ir prižiūrės UAB „Kauno vandenys“;
  • Per mėnesį nuo atšakos įrengimo gyventojas turės sudaryti paslaugų teikimo sutartį su UAB „Kauno vandenys“.

Daugiau informacijos apie prisijungimo sąlygas bei prašymų teikimo tvarką galima rasti internete: www.kaunovandenys.lt. (skiltyje,, Paslaugos: techninių sąlygų išdavimas“).

Kilus klausimams skambinti : Tel. Nr. 8 800 20 000

Prašymai teikiami per klientų aptarnavimo centrą ,,Mano Kaunas“.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content