Kauno pagalba verslui: NT, žemės ir valstybinės žemės nuomos mokesčių lengvatos

Kauno miesto taryba priėmė mokestinę lengvatą orientuotą į verslus, nukentėjusius per COVID–19 pandemiją. Įmonių mokesčiai už nekilnojamąjį turtą, žemę ir valstybinės žemės nuomą sumažės 25 proc. Tokiu žingsniu siekiama padėti įmonėms greičiau atsitiesti po to, kai teko sustabdyti veiklą dėl karantino. Remiantis Valstybinės mokesčių inspekcijos sąrašu, pagalba pasinaudos beveik 3000 Kaune veikiančių verslų.

Stiprina mokestines lengvatas

Šalyje paskelbus karantiną verslo sektorius patyrė nemažai nuostolių, todėl Kauno miesto savivaldybė ir toliau inicijuoja sprendimus, kuriais siekiama padėti įmonėms išsilaikyti, o mokesčiams skiriamas lėšas investuoti atgal į verslą. Pirmuoju pagalbos verslui etapu tapo kavinėms panaikinta lauko terasų rinkliava už leidimus prekiauti viešose vietose.

Remiantis antradienį (gegužės 26 d.) priimtu tarybos sprendimu, 25 proc. mokestinė lengvata už karantino laikotarpį bus taikoma visiems Kauno mieste veikiantiems juridiniams asmenims, turintiems nekilnojamojo turto ar žemės sklypus bei nuomojantiems valstybinę žemę, jeigu jų veikla buvo apribota arba uždrausta dėl šalyje įvestų karantino sąlygų.

Lengvatą taikys proporcingai

„Atsižvelgiame į susiklosčiusią neeilinę situaciją, todėl imamės sprendimų, kurie palengvins finansinę naštą miesto verslams. Dauguma jų patyrė nemažų finansinių nuostolių, todėl mūsų pareiga ieškoti pagalbos būdų, kaip prisidėti kompensuojant tuos praradimus, kad įmonės greičiau atsitiestų.

Lengvatą taikėme proporcingai, atsižvelgę į verslų specifiką: tie, kurie karantino metu generavo pajamas ir toliau mokės pilnus mokesčius už NT bei žemės nuomą, o veiklą sustabdžiusios ar ženkliai apribojusios įmonės galės šiek tiek atsikvėpti ir tas lėšas panaudoti kitoms reikmėms”, – teigė vicemeras Andrius Palionis.

Mokestinė lengvata nebus taikoma įmonėms, kurios karantino metu teikė maisto, veterinarijos, vaistų, optikos prekių ir ortopedijos priemonių pardavimo paslaugas, taip pat turgavietėse maistu prekiavusiems asmenims.

Beveik milijonas eurų

Kauno savivaldybės administracija, peržiūrėjusi VMI sudarytą nuo COVID-19 pandemijos nukentėjusių įmonių sąrašą, suskaičiavo beveik 3 tūkst. nustatytus kriterijus atitinkančių verslų, mokančių vietinę rinkliavą už nekilnojamąjį turtą, žemę ar valstybinės žemės nuomą.

Savivaldybei ketvirtadaliu sumažinus mokesčius už karantino periodą, nuo 2020 m. kovo 16 d. iki gegužės 31 d., verslas bendrai sutaupys per 900 tūkst. eurų.

Įmonės, savo duomenų nepateikusios VMI, bet atitinkančios mokestinei lengvatai keliamus reikalavimus, galės kreiptis į savivaldybės Licencijų, leidimų ir paslaugų skyrių su individualiais prašymais.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content