Įžanga į kitokią vasarą: Kaunas pratęsė neformalųjį ugdymą visam birželiui

Švelnėjant karantinui ir kauniečiams grįžtant į darbus pilnu tempu, miestas imasi veiksmų, kad užtikrintų kokybišką ir turiningą jų atžalų užimtumą. Kauno miesto taryba antradienį pritarė sprendimui pratęsti savivaldybės neformaliojo švietimo įstaigų veiklą iki birželio 30 d. Tikimasi, kad papildančiojo ugdymo programos taps įžanga į turiningas vaikų vasaros stovyklas bei kito pobūdžio užsiėmimus vasaros metu.

Atitiko daugumos pageidavimus

Sprendimas pratęsti mokslų metų trukmę Kauno miesto savivaldybės įsteigtose neformaliojo švietimo įstaigose priimtas atsižvelgus į laisvėjantį karantiną ir su tuo susijusį vaikus auginančių kauniečių užimtumą, po pertraukos grįžtant į fizines darbo vietas.

Miesto siekis garantuoti kokybišką neformalųjį ugdymą atliepia tiek tėvų, tiek vaikų poreikius. Įvertinus jų lūkesčius, nustatyta, kad apie 80 proc. tėvų pageidautų įprastų neformaliojo ugdymo paslaugų visą birželio mėnesį.

„Dėl pandemijos teko priimti nepopuliarų sprendimą ir per karantino piką laikinai sustabdyti savivaldybės įstaigų neformaliojo ugdymo paslaugas nuotoliniu būdu. Tačiau dabar tęsiame pažadus ir birželį pasitinkame su muzikos, šokių, dailės bei kitomis popamokinėmis veiklomis. Kvalifikuoti specialistai padės užtikrinti pilnavertišką vaikų užimtumą.

Tikime, kad su tiesiogine mokytojų priežiūra tiek pradedantieji, tiek pažengę moksleiviai gaus kokybišką neformalųjį ugdymą ir įgis naujus ar toliau formuos jau turimus įgūdžius“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Daugiau kaip 10 įstaigų

Iki birželio pabaigos formalųjį švietimą papildantį ugdymą vykdys šios mokyklos: 1-oji muzikos mokykla, Aleksandro Kačanausko ir Miko Petrausko muzikos mokyklos, Berniukų chorinio dainavimo mokykla „Varpelis“, Sakralinės muzikos mokykla, Choreografijos mokykla ir Antano Martinaičio dailės mokykla.

Neformaliojo švietimo programas ir popamokinį vaikų užimtumą taip pat užtikrins ir ugdymo centrai – Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai, Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla, Tautinės kultūros centras bei Moksleivių techninės kūrybos centras.

Stovyklos ir kitos veiklos

Pasibaigus oficialiems mokslo metams, ugdymo veiklos Kauno mieste ir toliau nesustos. Jau kelerius metus iš eilės birželio–rugpjūčio mėnesiais Kauno miesto savivaldybės biudžetinės kultūros, sporto ir švietimo įstaigos bei nevyriausybinės organizacijos kvies vaikus į įvairaus pobūdžio užsiėmimus – vasaros stovyklas, nemokamas ar dalinai finansuojamas veiklas.

Vasaros atostogų metu, darbo valandomis, kūrybines ir kultūrines veiklas ar aktyvaus sporto užsiėmimus galės išbandyti tiek pradinukai, tiek vyresnių klasių mokiniai.

Daugiau informacijos apie registraciją į neformaliojo ugdymo veiklas ir vasaros stovyklas Kauno miesto savivaldybė numačiusi paskelbti jau visai netrukus.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content