Kauno gimtadienis 2020: galutiniai šventės akcentai ir dar viena staigmena

612-ojo Kauno miesto gimtadienio išvakarėse šventinėje programoje sudėti galutiniai taškai ir atskleisti ryškiausi akcentai. Kauniečių laukia net 40 pasirodymų, kurie kiemus ir gatveles užpildys šokiais, muzika, dainomis, spektakliais ir kitomis staigmenomis. Visa tai Kaunui dovanoja miesto kultūros organizacijos ir bendruomenės. Prie šventinės vakarienės stalo, nusidriekusio per Laisvės alėją ir senamiestį, kvies kavinės ir restoranai. Iki šiol neskelbtu siurprizu taps akrobatinis skrydis virš miesto.

Stebėti galima ir internetu

„Rytoj Kauno laukia išskirtinė diena. Nuo ryto iki pat vėlaus vakaro skirtingose miesto erdvėse skambės dainos, vyks šokio, teatro pasirodymai bei kiti išskirtinio formato renginiai. Gimtadienio staigmenos išsibarstys po visą Kauną.

Siekdami išvengti vis dar ribojamo žmonių būriavimosi, negalime viešai skelbti tikslaus pasirodymų laiko ir adresų, tad kai kam jie taps malonia staigmena, išvydus atlikėjus prie savo namų, o visus kitus į šventinių linksmybių sūkurį kviečiame įsilieti virtualiai“, – pasakojo Kauno vicemeras Mantas Jurgutis

Visą šeštadienį ryškiausių dienos pasirodymų transliacijas bus galima stebėti internete – „Kauno gimtadienis 2020“ renginyje feisbuke arba adresu gimtadienis.kaunas.lt.

Čia pat galima rasti visą išsamią informaciją apie kultūros įstaigas, prisijungusias prie vieningos ir bendruomeniškos iniciatyvos kuriant ypatingą šventę miestui su unikalia programa. Jų gretose – teatrai, muzikiniai bei šokių kolektyvai, muziejai, V. Kudirkos viešoji biblioteka, kino teatras „Romuva“ ir daugybė kitų.

Akrobatinių lėktuvų šou

Vienu įsimintiniausių šventinės dienos akcentų turėtų tapti Lietuvos akrobatinio skraidymo grupės ANBO aukštojo pilotažo pasirodymas. Ši patyrusių aviacijos asų trijulė į dangų virš Kauno planuoja kilti 17 val., tad visi kauniečiai kviečiami pakelti akis aukštyn ir pasigrožėti virtuoziškais pasirodymais.

Paprašyti atskleisti daugiau savo pasirodymo detalių, pilotai užsiminė, kad startas numatytas ties Santaka. Skrosdami padangę virš Kauno lėktuvai spalvotais dūmais išrėš trispalvę ir toliau tęs skrydį aplink visą miestą, „piešdami“ karūnos fragmentus ties skirtingais mikrorajonais. Šitaip jie karūnuos 612-ąjį gimtadienį švenčiantį miestą.

ANBO komanda jau ilgą laiką džiugina ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio žiūrovus. Šie oro akrobatai yra atstovavę mūsų šaliai prestižinėse aviacijos šventėse Pietų Korėjoje, Kinijoje, Lenkijoje, Latvijoje, o pernai mūsų tautiečiai užgniaužę kvapą stebėjo jų pasirodymus, dedikuotus Lietuvos aviacijos 100-mečiui.

Šventė visame mieste

Akrobatinis lėktuvų skrydis paskelbs ir šventinės vakarienės pradžią. Į kvietimą jungtis prie tokios iniciatyvos atsiliepė per tris dešimtis Kauno kavinių ir restoranų.

Viešojo maitinimo įstaigos kauniečių lauks šeštadienį nuo 17 val. prie baltomis staltiesėmis bei gėlėmis puoštų stalų. Kelis kilometrus vingiuosianti staliukų virtinė tęsis nuo Soboro per Laisvės alėją ir Vilniaus gatvę iki pat Rotušės aikštės.

Kauno gimtadienio vakarienė neapsiribos vien centrine miesto dalimi. Prisijungti raginami ir gyventojai. Nesvarbu, daugiabučiuose ar privačiuose namuose. Tereikia gegužės 23-iosios vakarą, 17 val. išsinešti staliukus su kėdėmis į kiemą ar balkoną ir bendruomeniškai, saugiu atstumu paminėti skambią miesto sukaktį tiek

Kauno dovanos

Simboline įžanga į miesto šventę tapo internete pasirodęs Kauno gimtadienio testas. Kauniečiai buvo kviečiami pasitikrinti, kaip gerai pažįsta sukaktuvininką, atsakant į 8 linksmus klausimus. Vos per dvi dienas savo žinias pademonstravo beveik 4 tūkst. internautų. Nespėjusieji šią atrakciją vis dar gali rasti internete: testas.kaunas.lt

Šiandien burtų keliu bus apdovanoti 15 teisingai atsakiusiųjų. Jiems iškeliaus kaunastiški prizai: mūsų miesto vėliavos bei kauniečio kortelės, skirtos pramogoms gimtadieniškai nusiteikusiame mieste.

Kaunas nepamiršo ir pačių mažiausiųjų. Gimusieji per patį miesto gimtadienį, gegužės 20 d., savo kūdikio kraiteliuose sulaukė staigmenų. Jiems įteikti atvirukai su miesto sveikinimu bei Kauno Žvėries pasakų knygos. Joje aprašyta mistiška istorija mažylius supažindins su spalvingu bei stebuklingu tą pačią dieną gimusiu miestu.

 

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content