Švelninant karantino padarinius: Kaunas numatė lengvatas savivaldybės turto nuomininkams

Mokyklų valgyklos, sporto klubai, poliklinikose veikiančios vaistinės ir dauguma kitų verslo subjektų bei organizacijų, kurių veikla dėl karantino buvo suvaržyta arba ženkliai apribota, galės būti atleistos nuo nekilnojamo turto nuomos mokesčio arba sulauks ženklių nuolaidų už pastarąjį laikotarpį. Tokią paramos formą savo valdomų patalpų nuomininkams numatė Kauno savivaldybė, sulaukusi ir miesto tarybos palaikymo.

Antradienį nuotoliniu būdu vykusiame posėdyje Kauno miesto tarybos nariai pritarė sprendimui dėl nuomos mokesčio už savivaldybei priklausantį ar patikėjimo teise valdomą nekilnojamąjį turtą.

Savivaldybės administracijos direktorius įgaliotas spręsti dėl nuomos mokesčio dydžio sumažinimo ar keisti jo mokėjimo tvarką pagal motyvuotus nuomininkų prašymus, susijusius su šalyje tebesitęsiančiu karantinu ir jo padariniais.

Tokios lengvatos gali būti taikomos, kai nuomininkų veikla per karantiną yra uždrausta arba ženkliai apribota. Taip pat, jeigu savivaldybės turtą valdančios įstaigos yra sustabdžiusios savo veiklą.

„Matome, kad gali susidaryti visa eilė tokių atvejų. Pavyzdžiui, dėl karantino sustabdžius mokyklų veiklą, neveikia ir jų valgyklos, o būtent jos Kauno mieste yra išnuomotos privatiems paslaugų teikėjams. Panaši situacija ir su Kauno poliklinikos padaliniuose įsikūrusiomis vaistinėmis: sveikatos priežiūros įstaigos formaliai dirba, bet realiai jų veikla gerokai apribota, tad ir nuomininkų darbas atitinkamai tampa gerokai suvaržytas, klientų srautas ženkliai sumažėja“, – praktiniais pavyzdžiais tarybos sprendimą paaiškino Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Pasak jo, savivaldybės administracijos vadovas priims individualius sprendimus vertindamas kiekvieną atvejį atskirai pagal aiškiai nustatytus ir objektyvius kriterijus. Dėl karantino veiklą sustabdžiusios įmonės gali būti visiškai atleistos nuo nuomos mokesčio už praėjusį laikotarpį, o pilna jėga dirbti negalėjusioms organizacijoms jis bus sumažintas iki 70 procentų.

„Visi suprantame, kad šiandien verslas susiduria su išskirtiniais iššūkiais. Aiškiai matome jų patiriamus sunkumus ir imamės sprendimų, kurie yra miesto valioje. Greta šio nekilnojamojo turto nuomos klausimo antradienį tarybos posėdyje taip pat nuspręsta taikyti lengvatą maitinimo įstaigoms, panaikinant lauko kavinių bei terasų rinkliavą. Taip pat 3 mėnesiams atidėta lauko reklamų rinkliava“, – pridūrė vicemeras A. Palionis.

Numatyta, kad nuomos mokesčio pakeitimai Kauno mieste galios iki karantino pabaigos.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content