Karantinas – galimybė pagalvoti apie artimųjų, giminių, draugų ir kaimynų saugumą

Šalyje paskelbtos karantino sąlygos apsaugo nuo viruso, bet, deja, tampa palankia terpe smurtui pasireikšti. Apriboti socialiniai kontaktai, darbas iš namų arba jo netekimas, buities rūpesčiai tampa tikru išbandymu santykiams. 19 procentų Lietuvos gyventojų ir net 25 proc. moterų patiria smurtą artimoje aplinkoje. Tačiau didžioji jų dalis nesikreipia pagalbos.

Smurtas artimoje aplinkoje yra žmogaus teisių ir laisvių pažeidimas. Priimdama Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą valstybė įsipareigojo suteikti apsaugą ir pagalbą asmenims, nukentėjusiems nuo smurto artimoje aplinkoje.

Įstatymas įpareigoja policiją perduoti smurtą artimoje aplinkoje patyrusio žmogaus kontaktus Specializuotos kompleksinės pagalbos centrui, kurio specialistai susisiekia su nukentėjusiu asmeniu ir pasiūlo jam specializuotą kompleksinę (konsultanto, teisininko, psichologo ir kt.) pagalbą.

Kiekvienas smurtą artimoje aplinkoje patiriantis asmuo gali kreiptis į Specializuotos kompleksinės pagalbos centrą ir asmeniškai. Pagalba yra nemokama ir konfidenciali.

Specializuotos kompleksinės pagalbos centrų specialistai karantino metu dirba įprastu režimu ir toliau teikia pagalbą nuo smurto artimoje aplinkoje nuketėjusiems asmenims. Pagalbos visuomet galima kreiptis Kauno apskrities moterų krizių centre, Mob. tel. 8 679 31930, el. paštas [email protected] bei Kauno apskrities vyrų krizių centre, Mob. tel. 8 636 81621 el. paštas [email protected]

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content