Kaunas dvigubina koronaviruso tyrimų apimtis: iki 800 per savaitgalį

Trečią savaitę Kauno mieste skaičiuojantis mobilusis tyrimų punktas stiprina pajėgas ir didina veiklos apimtis iki beveik 400 mėginių per dieną. Kauno kempinge greta ligšiolinių dviejų linijų nuo savaitgalio atidaroma ir trečioji. Pradedami pakartotinai tirti ir koronavirusu sergantieji.

Jau šį savaitgalį Kauno mieste veikiančio mobiliojo patikros punkto kvota tyrimams atlikti padidinta net du kartus. Jei iki šiol per dieną čia ir Karščiavimo klinikoje iš viso būdavo atliekama iki maždaug 180 tyrimų, tai nuo šiol šis skaičius ūgtelės iki beveik 400.

Be to, tyrimai galės būti atliekami ne tik galimus ligos simptomus naujai pajutusiems žmonėms, bet ir jau sergantiems bei persirgusiems pacientams, taip įsitikinant, ar šie jau pilnai pasveikę.

„Pakankamos reagentų atsargos, sklandus bei rezultatyvus Kauno klinikų laboratorijos darbas ir sėkmingas savivaldybės dialogas su gydymo įstaigomis, Sveikatos apsaugos ministerija bei kitomis institucijomis duoda pozityvių rezultatų. Darbai ne tik įgauna pagreitį, bet ir jų apimtys nuolat auga. Būtų puiku, jei esant tokiai situacijai pagaliau galėtume pradėti be eilės tirti savo medikus – tuos žmones, kurie šiandien stovi priešakinėse linijose ir mums visiems yra gyvybiškai svarbūs“, – sako Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto poliklinikos medikų pajėgos šiuo metu intensyviai dirba mobiliajame punkte, taip pat aptarnauja Kauno miesto ir Kaišiadorių rajono savivaldybių gyventojus Karščiavimo klinikoje. Tuo metu Greitosios medicinos pagalbos stoties personalas ne tik skuba į pagalbą žmonėms, rūpinasi pacientų saugiu pristatymu į gydymo įstaigas, bet ir teikia pagalbą visai Lietuvai, koordinuodami Kaune įsikūrusios Koronos karštosios linijos 1808 veiklą.

„Trečiąją mėginių paėmimo liniją nuspręsta atidaryti tame pačiam tyrimų punkte Kauno kempinge, Jonavos gatvėje. Matome, kad žmonėms čia patogu atvykti iš įvairių vietovių, procedūros vyksta tvarkingai, teritorija puikiai tinkama saugiam pacientų aptarnavimui. Todėl tęsiame darbus toliau ir tikimės panaikinti laukiančiųjų eiles, kad operatyviai išsitirti galėtų visi, pajutę šiai ligai būdingus simptomus“, – teigė Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Paulius Keras.

Kaune veikiančio mobiliojo patikros punkto medikų brigada iki šiol aptarnaudavo ir į Kauno oro uostą iš svetur sugrįžusius žmones, taip pat teko atlikti nemažai tyrimų viešbučiuose priverstinei saviizoliacijai trumpam apgyvendintiems kauniečiams. Tačiau dabar šių funkcijų nebeliko, todėl visas dėmesys bus sukoncentruotas į atvykstančius pacientus mobiliajame patikros punkte ir Karščiavimo klinikoje. Pastaroji veikia Žemuosiuose Šančiuose, Kauno poliklinikos Šančių filiale (A. Juozapavičiaus pr. 72).

Svarbu priminti, kad Karščiavimo klinikoje pacientai priimami tik su šeimos gydytojo siuntimu, o į mobilųjį patikros punktą registracija vyksta tik per Koronos karštąją liniją 1808.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content