VERT: kovą tarp didžiųjų miestų šiluma mažiausiai kainuoja Kaune

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) paskelbė, kad kovo mėn. vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje yra 4,49 ct/kWh (be PVM) ir kad tai – žemiausia kovo mėn. šilumos kaina nuo 2012 metų. Taip pat VERT paskelbė, kad tarp penkių didžiųjų miestų kovo mėn. už šilumą mažiausiai moka Kauno gyventojai.

VERT paskelbtais duomenimis, 2020 m. kovo mėn., palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2012 m., vidutinė šilumos kilovatvalandės kaina yra 42 proc. mažesnė.

Tarp penkių didžiųjų miestų kovo mėn. už šilumą mažiausiai moka Kauno, daugiausiai – Panevėžio gyventojai. Palyginus su vasario mėn., šilumos kaina 3–11 proc. mažėjo visuose didžiuosiuose miestuose, per metus (2020 m. kovas/ 2019 m. kovas) – 13–24 proc.

Kovo mėn., palyginus su vasario mėn., šilumos kaina AB „Kauno energija” aptarnaujamiems vartotojams mažėja 11,19 proc. (2020 m. kovo mėn., palyginus su 2019 m. kovo mėn., kaina mažėja 20,70 proc.), AB Vilniaus šilumos tinklų aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina mažėja 8,47 proc. (2020 m. kovo mėn., palyginus su 2019 m. kovo mėn., kaina mažėja 23,78 proc.), AB „Šiaulių energija” aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina mažėja 6,62 proc. (2020 m. kovo mėn., palyginus su 2019 m. kovo mėn., kaina mažėja 17,86 proc.), AB „Panevėžio energija” aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina mažėja 4,13  proc. (2020 m. kovo mėn., palyginus su 2019 m. kovo mėn., kaina mažėja 13,21 proc.), AB „Klaipėdos energija” aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina mažėja 2,75 proc. (2020 m. kovo mėn., palyginus su 2019 m. kovo mėn., kaina mažėja 15,82 proc.).

Net 20,7 proc. mažesnė nei pernai kovą centralizuotai tiekiamos šilumos kaina kauniečiams bei Kauno rajono ir Jurbarko gyventojams nustatyta dėl sumažėjusių perkamos šilumos ir kuro kainų. Vienanarė šilumos kaina gyventojams nuo š. m. kovo 1 d. yra 4,33 ct už kilovatvalandę su PVM. Pernai kovą ji sudarė 5,46 ct/kWh su PVM. Sumažėjimas pavaizduotas grafike.

Šilumos kaina Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke sumažėjo ir palyginus su šių metų vasariu. Šį vasarį šilumos kaina gyventojams sudaro 4,87 ct už kilovatvalandę su PVM, taigi kovą šilumos kaina yra 11,1 proc. mažesnė.

Visą informaciją apie kainas, kainų dedamąsias, name suvartotą šilumą, vidutinius mokėjimus ir kitus duomenis galite rasti bendrovės interneto svetainėje www.kaunoenergija.lt.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content