Centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kaune nuo 2020 m. kovo 1 d. bus net 20,7 proc. mažesnė, nei pernai

Dėl sumažėjusių perkamos šilumos ir kuro kainų nuo š. m. kovo 1 d. kauniečiams bei Kauno rajono ir Jurbarko gyventojams nustatyta net 20,7 proc. mažesnė nei pernai kovą centralizuotai tiekiamos šilumos kaina.

Vienanarė šilumos kaina gyventojams nuo š. m. kovo 1 d. bus 4,33 ct už kilovatvalandę su PVM. Palyginus su praėjusiųjų metų kovo mėnesiu, ši kovą centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kaune bus net 20,7 proc. mažesnė. Pernai kovą ji sudarė 5,46 ct/kWh su PVM.

Šilumos kaina Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke mažėja ir palyginus su šių metų vasariu. Šį vasarį šilumos kaina gyventojams sudaro 4,87 ct už kilovatvalandę su PVM, taigi kovą šilumos kaina bus 11,1 proc. mažesnė.

Tuo tarpu, mokėjimai (sąskaitos) už suvartotą šilumą (šildymą ir karštą vandenį) priklauso nuo pastate suvartoto šilumos kiekio. Šis, savo ruožtu, priklauso nuo pastato būklės, lauko oro temperatūros ir patalpose norimos palaikyti temperatūros.

Daugiausiai šilumos suvartojimą lemiantis veiksnys yra pastatų būklė. Kuo geriau pastatas prižiūrimas, tuo mažiau šilumos jame suvartojama. Šildymo sezono metu sąskaitos už šilumą kokybiškuose ir gerai prižiūrimuose namuose, lyginat su prastos būklės ir blogai prižiūrimais daugiabučiais gyvenamaisiais namais, skiriasi nuo 5 iki 8 ar net 10 kartų.

Atkreiptinas dėmesys, kad tiek šilumos kaina, tiek lauko oro temperatūra visiems buvo vienoda. Todėl akivaizdu, kad daugiausiai mokėjimai už šildymui suvartotą šilumą skyrėsi dėl skirtingos pastatų būklės.

 

Visą informaciją apie kainas, kainų dedamąsias, name suvartotą šilumą, vidutinius mokėjimus ir kitus duomenis galite rasti bendrovės interneto svetainėje www.kaunoenergija.lt.

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content