Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Kaunas pasitinka su vilnijančia trispalvių alėja

Artėjančios Vasario 16-osios proga Kaunas parengė ne vien gausią renginių programą, bet ir specialias dekoracijas. Naujai atgyjančią Laisvės alėją, K. Donelaičio gatvę ir pagrindinius miesto tiltus jau puošia 300 trispalvių, kurios plevėsuos iki kovo vidurio. Tai simbolinis kvietimas kauniečiams vieną iškiliausių mūsų istorijos datų pažymėti laikant rankose lietuvišką trispalvę.

„Kiekvienais metais kauniečiai itin aktyviai dalyvauja Vasario 16-osios renginiuose – nuo eisenos iki iškilmingo minėjimo ir šventinių koncertų. Tokiu savo užsidegimu jie parodo, kokia brangi ši diena mūsų miestui ir visai Lietuvai. Todėl Kaunas jaučia pareigą deramai pasipuošti, kad dar labiau sustiprintų šventinę nuotaiką ir tuo pačiu paragintų savo žmones iškelti Lietuvos vėliavas ne tik ant namų, bet ir rankose“ – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Nomeda Prevelienė.

Pašnekovė kvietė Lietuvos valstybės atkūrimo dieną į renginius mieste atvykti ne tuščiomis, o su savimi atsinešant trispalves. Išsamiai apie šventinę savaitgalio programą galima sužinoti internete: http://bit.ly/V16Kaunas

Šalies vėliavomis dekoruoti stulpai puošė Kauną ir pernai. Vertikalios trispalvės plevėsavo ant M. K. Čiurlionio, P. Vileišio, Varnių ir Panemunės tiltų, taip pat K. Donelaičio gatvėje. Šiemet jomis išpuošta ir atnaujinta Laisvės alėja.

Vėliavos specialiai pagamintos iš saugesnio, vėjui pralaidaus perforuoto audinio. Tikimasi, kad nepaisant oro sąlygų, jos bus patvaresnės ir ilgaamžiškesnės. Jų laikikliai galės būti panaudoti ruošiant panašias dekoracijas ir kitoms progoms.

Kauniečiai ir miesto svečiai vilnijančia trispalvių alėja galės grožėtis ištisą mėnesį. Jas nukabinti planuojama tik po Kovo 11-osios iškilmingo minėjimo.

Skaičiuojama, kad iš viso iškelta trys šimtai trispalvių. Šventinį savaitgalį visame mieste jų suplevėsuos tūkstančiai.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content