Vasario 15-osios koncertas Kaune – įžanga į gausią šventinių renginių programą

Tūkstančiai nemokamų kvietimų į Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtą koncertą „Aš – dalis tavęs“ – jau kauniečių rankose. Net ir būdama didžiausia Baltijos šalyse, „Žalgirio“ arena nesutalpina visų norinčiųjų, tačiau šventinę programą ir Eurovizijos nacionalinės atrankos finalą tiesiogiai transliuos LRT, o Vasario 16-ąją kauniečių ir miesto svečių lauks nemokami koncertai po atviru dangumi.

Tradiciniu tapęs koncertas ir iškiliausių mūsų šalies asmenybių apdovanojimai „Žalgirio“ arenoje kasmet sulaukia ypatingo kauniečių susidomėjimo. Šiemet jis virto tikru ažiotažu, mat po šventinio renginio scenoje pasirodys „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinės atrankos finalininkai ir paaiškės, kuris mūsų šalies atlikėjas atstovaus Lietuvai Nyderlanduose.

Nepaisydami žvarbaus oro, kauniečiai ketvirtadienį Laisvės alėjoje rikiavosi ir laukė ilgoje eilėje prie „KEKS 2022“ būstinės. Kvietimai į renginį dalinti 9 val. ryte ir 18 val., siekiant, kad juos galėtų pasiimti ir dirbantieji. Ateityje svarstoma leisti bilietus platinti

4 tūkst. bilietų atsargos išseko per rekordiškai trumpą laiką – neprireikė nė pusvalandžio. Likę kvietimai dovanoti švietimo, kultūros įstaigų darbuotojams, taip pat akademinei bendruomenei, jaunimo organizacijoms. Į koncertą pakviesti ir policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, sveikatos įstaigų darbuotojai ir kiti.

„Šiemet dėjome pastangas, kad kuo daugiau žmonių pamatytų koncertą ir iškilmingą apdovanojimų ceremoniją. Išdalinta dvigubai daugiau pakvietimų nei pernai, vienam asmeniui suteikiant iki 4 bilietų, kad pakaktų visiems šeimos nariams. Vis dėlto vietų skaičius arenoje yra ribotas – iki 10 tūkstančių. Tačiau tai tėra vienas iš daugybės renginių, kuriuos Kaunas paruošė šventiniam savaitgaliui“, – kalbėjo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Nomeda Prevelienė.

Pašnekovė priminė, kad vasario 15 d. vakarą, nuo 19 val. koncertą „Aš – dalis tavęs“ tiesiogiai transliuos LRT televizija. Tuo metu visi kauniečiai kviečiami aktyviai dalyvauti Vasario 16-osios šventiniuose renginiuose po atviru dangumi.

Ateinantį savaitgalį laukia daugybė muzikinių pasirodymų ir kitų veiklų. Sekmadienį, vasario 16 d. 11.30 val. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje skambės Varpų muzikos koncertas. Iškart po jo šventės dalyvių lauks iškilmingas minėjimas, Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ir jaunesniųjų karininkų vadų mokymų priesaikos ceremonija.

12.40 val. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje vyks šventinis koncertas, kuriame savo dainas Kaunui dovanos atlikėja Bjelle, Jurgis Brūzga su grupe bei grupė „Žalvarinis“.

Tądien 13.30 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje skambės mokinių chorų festivalio „Vilties daina 2020“ melodijos. Šventinius muzikinius renginius Kaune vainikuos grupės „Baltasis kiras“ koncertas Istorinės prezidentūros sodelyje. Koncerto pradžia – 15 val.

Visa Kaune vyksiančių šventinių renginių programa: http://bit.ly/V16Kaunas

 

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content