Už gruodžio mėnesio šildymą mokėsime 18,6 proc. mažiau, nei pernai

Kaune dėl mažesnio šilumos suvartojimo ir dėl mažesnės šilumos kainos vidutinės sąskaitos už 2019 m. gruodį šildymui suvartotą šilumą bus apie 18,6 proc. mažesnės, nei 2018 m. gruodį.

Pagal iš vartotojų surinktus faktinius duomenis, Kaune vidutinės sąskaitos už 2019 m. gruodį šildymui suvartotą šilumą bus apie 18,6 proc. mažesnės, nei už 2018 m. gruodį šildymui suvartotą šilumą. Jos sudarys vidutiniškai apie 47,4 euro su PVM už 60 m2 ploto būsto šildymą (neskaitant šilumos, suvartotos karštam vandeniui paruošti ir vonios kambario šildytuvui). 2018 m. gruodį šios sąskaitos vidutiniškai sudarė 58,2 euro su PVM.

Mažesnes vidutines sąskaitas lėmė net 3,3 laipsnio aukštesnė vidutinė mėnesio lauko oro temperatūra, kuri, savo ruožtu, lėmė apie 9,1 proc. mažesnį vidutinį šilumos suvartojimą būstams šildyti, ir 10,3 proc. mažesnė šilumos kaina, kuri 2019 m. gruodį sudarė 4,79 ct/kWh su PVM, o 2018 m. gruodį – 5,34 ct/kWh su PVM.

Naujų ir renovuotų namų vidutiniai mokėjimai už 60 m2 ploto buto šildymą 2019 m. gruodį sudaro atitinkamai 27,0 ir 29,4 euro su PVM. Faktinis kiekvieno konkretaus buto šilumos suvartojimas dėl namo būklės, renovacijos kokybės ar norimo komforto lygio yra skirtingas, todėl ir faktiniai sąskaitų dydžiai, be abejo, skiriasi.

Nežiūrint visuotinai formuojamos nuomonės apie centralizuotai tiekiamos šilumos „brangumą“, centralizuotai šiluma apsirūpinantys vartotojai vis tiek moka mažiau, nei tie, kurie savo patalpų šildymui naudoja kitas energijos rūšis. Teisingai įvertinus visas sąnaudas, patalpų šildymas iš centralizuoto šilumos tiekimo tinklo yra pigesnis.

Be to, centralizuotai tiekiama šiluma Kaune didžiąja dalimi jau gaminama iš atsinaujinančių energijos išteklių ir atitinka A++ energijos klasės reikalavimus.

Daugiau informacijos apie šilumos suvartojimą bei mokėjimus už suvartotą šilumą galite rasti AB „Kauno energija“ interneto svetainės skiltyje „Šilumos vartojimo pastatuose palyginimas“.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content