Žinomiems akademikams – Kauno padėka ir solidžios premijos

Lietuvos Mokslų akademijoje pagerbti aktyviausi Kauno mokslininkai. Jau tapę tradicija už neeilinius pasiekimus moksle kasmet Kauno miesto Mokslo premijomis apdovanoti du iškiliausius miesto akademikus. Šiemet tokių skambių įvertinimų savo darbais nusipelnė VDU profesorius dr. Gintautas Mažeikis ir KTU profesorius habil. dr. Jurgis Kazimieras Staniškis.

Mokslininkai apdovanoti 5 tūkst. eurų premijomis. Profesoriui dr. Gintautui Mažeikiui premija skirta už nuopelnus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje, o profesoriui habil. dr. Jurgiui Kazimierui Staniškiui – už pasiekimus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityje.

„Augančiam miestui ypatingai svarbu stipri ir progresyvi mokslininkų bendruomenė bei jos akademinė veikla. Tai vertybės, kuriančios prasmę, išliekamąją vertę ne tik miestui, bet ir visai Lietuvai, netgi pasauliui. Didžiuojuosi, kad Kaunas turi tokių šviesių žmonių. Tai puiki proga pasakyti jiems ačiū“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto Mokslo premija teikiama jau šeštą kartą. Kaip ir kasmet, iškiliausi Kauno mokslininkai pagerbti Vilniuje vykusiame visuotiniame Lietuvos mokslų akademijos narių susirinkime.

„Kaune iškils pirmasis šalyje mokslo centras „Mokslo sala“, o šiandien turime vienintelę tokią mokslininko premiją Lietuvoje. Jiedu puikiai žino, koks jų darbas yra svarbus, tačiau tai turėtume suprasti ir įvertinti mes – visuomenė, politikai, valdžios žmonės. Turime domėtis ir pasitelkti tas žinias savo veikloje, kasdieniame gyvenime. Antraip, valstybei sukantis uždarame rate, be rimtesnio proveržio nėra šansų įšokti į kitą orbitą, todėl tam ir reikalingas mokslas ir jo pažanga“, – įteikdamas apdovanojimus ir sveikinamas jų laureatus, kalbėjo Kauno mero patarėjas Simonas Kairys.

Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu kasmet skiriamos dvi premijos: viena teikiama už nuopelnus humanitarinių ar socialinių mokslų srityje, kita – už nuopelnus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ar technologijos mokslų srityje.

Kauno miesto Mokslo premija skiriama už ilgalaikę aktyvią ir reikšmingą mokslinę veiklą, aukščiausius pasiekimus nacionaliniu ar tarptautiniu mastu, novatoriškas mokslines idėjas bei jų įgyvendinimą Kaune.

Teisę siūlyti kandidatus Kauno miesto mokslo premijai gauti turi Lietuvos mokslų akademija, Kaune veikiančios mokslo ir studijų institucijos, mokslo sąjungos, asociacijos. Savo kandidatūras taip pat gali siūlyti patys mokslininkai. Teikimus skirti Kauno miesto mokslo premiją svarsto Lietuvos mokslų akademija. Į Kauno miesto mokslo premiją šiais metais pretendavo 8 kandidatai.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content