„TransUnion“: Augindami IT specialistus, prisidedame ir prie Kauno patrauklumo didinimo

Viena didžiausių pasaulyje duomenų apdorojimo ir kredito vertinimo įmonė „TransUnion“, įsteigusi IT paslaugų centrą Kaune, jam patikėjo pasirūpinti visomis technologinių sprendimų paslaugomis, skirtomis kitiems „TransUnion“ padaliniams. Vien per šiuos metus Kauno padalinio darbuotojų skaičius ūgtelėjo daugiau kaip trečdaliu, o iš kitų technologinių įmonių Kaune „TransUnion“ išsiskiria itin plačiu IT specialybių spektru – ir stipriomis vidaus darbuotojų rengimui skirtomis akademijomis.

Nuo 2012 metų Kaune veikiantys „TransUnion“ per 7-erius metus išugdė ne vieną IT specialistą – nemaža dalis darbuotojų priimami dar studijuojantys ar ką tik baigę studijas. Tiesa, įprastai darbuotojai startinėje pozicijoje neužsibūna: vien per šiuos metus iš 217 darbuotojų 74 buvo paaukštinti pareigose, 34 perėjo dirbti į kitus skyrius.

„Labai tikime, kad tokiu būdu prisidedame prie talentų ugdymo ir Kauno miesto patrauklumo didinimo užsienio investuotojams, kurie atėję į Kauną gali tikėtis rasti reikiamų kompetentingų specialistų,“ – sako „TransUnion“ personalo departamento vadovė Marija Vaičiulytė – Balčė.

Planuoja visapusišką plėtrą

„TransUnion“ Lietuvos padalinys šiuo metu teikia IT paslaugas „TransUnion UK“, padeda vystyti ir palaikyti pagrindinius produktus, užtikrinti platformoms reikalingą infrastruktūrą, duomenų ir sistemų saugumą, suteikia verslo įžvalgas analizuojant rezultatus. Įmonės pasididžiavimas – vieni stipriausių duomenų bazių specialistų Kaune, kurie užaugo kartu su kompanija ir dabar savo patirtimi gali dalintis su jaunesniais kolegomis.

Tai, kad kauniečiams puikiai pavyksta susitvarkyti su užduotimis ir pateisinti tarptautinės kompanijos lūkesčius, liudija ir sprendimas vis daugiau paslaugų bei funkcijų perkelti į Lietuvą.

„Kaunas apskritai yra patraukli vieta IT įmonėms, nes turi tokias ugdymo įstaigas kaip Kauno technologijos universitetas (KTU) ar Kauno kolegija, kurios būsimiems specialistams suteikia puikius technologinius pagrindus. Be to, IT įmonės dar tik atranda Kauną, tad čia konkurencija dėl talentų, nors ir jaučiama, bet dar nėra tokia arši. O ir infrastuktūros prasme pats miestas yra puikiai pasiruošęs priimti užsienio investuotojus – tiek su savo Laisvąja ekonomine zona, tiek su atsidarančiais naujais biurų kompleksais bei greta esančiu oro uostu,“ – vardija Lietuvos padalinio vadovas Jonas Lukošius.

Tuo tarpu pačius „TransUnion“ augantis darbuotojų skaičius Kaune jau verčia galvoti ir apie biuro plėtrą: nors kol kas vietos dar pakanka, tačiau, vertinant kitų metų planus, akivaizdu, kad teks plėstis. Numatyta, kad augs ne tik darbuotojų kolektyvas, bet ir klientų ratas bei kitiems „TransUnion“ padaliniams siūlomų paslaugų spektras.

Talentus augina partnerystėmis ir vidaus akademijose

Nemaža dalis „TransUnion“ darbuotojų yra įvairių studijų studentai, kuriems „TransUnion“ tampa pirmąja darboviete: jaunuoliai dirba klientų aptarnavimo padalinyje, kur pakanka anglų kalbos žinių ir nereikalaujama darbinės patirties.

Kita darbuotojų grupėje – jau turintys IT / techninės patirties specialistai. Įdomu tai, kad nemaža dalis pastarosios grupės darbuotojų yra užaugę įmonės viduje ir susiejo savo gyvenimą su IT, nors kažkada studijavo visai kitus dalykus – socialinius ar humanitarinius mokslus.

„Turime daugybę istorijų, įrodančių, kad kartais gerus IT specialistus išugdo ne studijos, bet aistra konkrečiai IT sričiai, motyvacija, noras augti ir tobulėti,“ – džiaugiasi kompanijos Personalo vadovė.

Kita vertus, Marija pripažįsta, kad konkurencija dėl darbuotojų neabejotinai jaučiama: sudėtingiausia rasti didelės patirties turinčių IT specialistų, todėl stengiamasi talentus užsiauginti įmonės viduje, investuojant į darbuotojų tobulėjimą ir ugdymą.

Vidiniam darbuotojų auginimui ir kvalifikacijos ugdymui kompanija įkūrė savo akademijas TUTA (testuotojų) ir DBA (duomenų bazių administratorių). Toks sprendimas netrukus pasiteisino – kaip parodė testuotojų akademijos rezultatai, ją baigę darbuotojai iš karto gali pritaikyti žinias praktiškai ir imtis savarankiško darbo.

Talentų ugdymui ir reikiamų darbuotojų paruošimui įmonė skiria daug dėmesio ir kurdama partnerystes su aukštosiomis mokyklomis: pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su KTU, pradėtas aktyvus bendradarbiavimas su Kauno kolegijos bendruomene, jau suplanuotos kelios studijų kryptis, skirtos tik „TransUnion“ darbuotojams; taip pat buriama IT bendruomenė, organizuojant KIT (Kaunas IT) Club susitikimus.

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content