Kietųjų dalelių koncentracijos viršijimo tikimybė išlieka padidėjusi

Informuojame, kad spalio 19, 20 ir  21 d. kietųjų dalelių koncentracija aplinkos ore padidėjo. Kaune Petrašiūnuose vidutinė paros KD10 koncentracija viršijo ribinę vertę. Oro užterštumo padidėjimui daugiausia įtakos galėjo turėti transportas bei tarša, kartu su pietų pernaša, atkeliavusi iš tolimesnių

regionų. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, spalio 22-23 d. vietomis nedidelis lietus; naktį vėjas silpnas, dieną pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, vakarų vėjas. Sąlygos oro teršalų sklaidai vidutiniškai palankios. Kietųjų dalelių vidutinė 24 val. koncentracijos viršijimo tikimybė išliks padidėjusi.

Rekomenduojame: riboti darbinę veiklą ir fizinį aktyvumą lauke;  vaikams neorganizuoti kūno kultūros pratybų lauke;  mankštintis uždarose patalpose ar vietose, kurios yra atokiau nuo judrių gatvių;  neatidarinėti orlaidžių, langų;  sergantiems lėtinėmis ligomis pasirūpinti vaistų atsarga;  blogai pasijutus kreiptis į gydytoją.    Detalesnius oro kokybės tyrimų duomenis galima rasti Aplinkos apsaugos agentūros interneto svetainės http://gamta.l t  nuorodoje ORO KOKYBĖ ŠIANDIEN.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content