Paplūdimio biblioteka Kaune – tarp pasaulinių pavyzdžių skaitymui populiarinti

Rugpjūčio 24–30 d. Atėnuose vyko 85-asis Tarptautinės bibliotekų asociacijų ir institucijų federacijos (angl. International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) Pasaulio bibliotekų ir informacijos kongresas (IFLA World Library and Information Congress). Čia drauge su kolegomis iš Panevėžio savo iniciatyvą pristatė ir Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka.

Šių metų kongreso tema buvo „Bibliotekos: pokyčių dialogas“. Pasaulinio masto renginyje Kaunui atstovavo Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė Monika Straupytė. Jai buvo suteikta IFLA naujų profesionalų stipendija, garantavusi nemokamą dalyvavimą kongrese.

Kongrese dalyvavo virš 3300 dalyvių iš daugiau kaip 130 šalių. Surengta keli šimtai atvirų sesijų, kuriose pranešimus skaitė per 500 pranešėjų.

Specialioje sesijoje pristatyti 198 stendai iš įvairių pasaulio šalių, net trys – iš Lietuvos. Čia neliko nepastebėtas ir Kaunas. Bendradarbiaujant su Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešąja biblioteka, pristatyta Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos paplūdimio skaitykla Lampėdžiuose. Ji įtraukta į stendą, pristatantį geriausias skaitymo populiarinimo iniciatyvas Lietuvoje.

Ši, pirmoji Kaune paplūdimio biblioteka, skatina kauniečius ir miesto svečius skaityti ir atostogų metu, mainytis patikusiomis knygomis ir laisvalaikį pliaže leisti prasmingai.

Geriausiu išrinktas ir apdovanotas Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos parengtas stendinis pranešimas „Kiekviena gera adaptacija yra ir inovacija“ (angl. Every good adaptation is also an innovation).

Šiais metais pristatyta ir nauja IFLA strategija, numatanti tolimesnes šios organizacijos veiklos gaires ir skatinanti viso pasaulio profesionalus jungtis, siekiant teigiamų pokyčių bibliotekų sektoriuje bei bendrų tikslų. Kongrese pabrėžta, jog šiuolaikinės bibliotekos yra pokyčių variklis, galintis daryti teigiamą įtaką žmonių gyvenimams visame pasaulyje.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content