Dėl šeimų auginančių vaikus su sunkia negalia, socialinio saugumo stiprinimo pritaikant būstą ir gyvenamąją aplinką

Informuojame, kad Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministras 2019 m. birželio 27 d. įsakymu Nr. A1-365 „Dėl Šeimų, auginančių vaikus su sunkia negalia, socialinio saugumo stiprinimo pritaikant būstą ir gyvenamąją aplinką tvarkos aprašo patvirtinimo“ patvirtino Šeimų, auginančių vaikus su sunkia negalia, socialinio  saugumo stiprinimo pritaikant būstą ir gyvenamąją aplinką tvarkos aprašą (aprašas paskelbtas viešai teisės aktų registre), kuriuo nustatyta tvarka dėl būsto ir gyvenamosios aplinkos pritaikymo vaikams su sunkia negalia.

Atkreipiame dėmesį, kad vadovaujantis aukščiau minėtu aprašu būstas ir gyvenamoji aplinka gali būti pritaikoma vaikams su sunkia negalia. Vieno būsto pritaikymo išlaidoms dengti gali būti skiriama ne didesnė nei 150 bazinės socialinės išmokos dydžio suma (šiuo metu tai yra 5700 eurų), jeigu reikalingas keltuvas papildomai skiriama taip pat ne didesnė nei 165 bazinės socialinės išmokos dydžio suma. Esant vaiko sensorinės sistemos sutrikimų, judėjimo, regos ar klausos sutrikimų, gali būti perkamos priemonės, nurodytos priemonių sąraše, ir joms įsigyti skiriama ne didesnė kaip 50 bazinių socialinių išmokų suma (1900 eurų).

Atsižvelgiant į aukščiau nurodytą informuojame, jog jei Jūsų būstas atitinka nurodytame apraše įtvirtintus reikalavimus bei auginate vaiką su sunkia negalia, dėl būsto pritaikymo vaikui su sunkia negalia galite kreiptis su prašymu į seniūniją pagal deklaruojamą gyvenamą vietą. Prašymai priimami iki šių metų rugpjūčio 15 d. imtinai. Asmuo su prašymu turi pateikti šiuos dokumentus: neįgaliojo pažymėjimo kopiją, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, išrašą iš med. dokumentų (forma 027/A), kad vaikui su sunkia negalia reikalingos įvardintos sensorinės priemonės, nurodytų priemonių sąraše. Iškilus klausimams dėl būsto pritaikymo galite teirautis informacijos tel. (8- 37) 20 70 65 iki liepos 12 d. ir  tel. (8-37) 20 98 21 nuo liepos 15  iki rugpjūčio 15 d.

TECHNINĖS PAGALBOS PRIEMONIŲ SĄRAŠAS

Eil.

Nr.

Pavadinimas
1. Balansavimo priemonės (batutai, balansavimo lentos, balansavimo pagalvėlės, mynimo, spyruokliavimo, trepsėjimo įrenginiai)
2. Pasunkintos ir judesius varžančios (spaudimo) priemonės (antklodės, liemenės, kojų svareliai, rankų svareliai, kūno kojinės)
3. Vaizdinės stimuliacijos priemonės (šviesų projektoriai, šviesos pluoštai, šviesos stalai, kita smulki vaizdinės stimuliacijos įranga: plokštelės, stikliukai, burbuliukai)
4. Lietimo taktilinė įranga (smėlio stalai, kilimėliai-dėlionės, paviršiai, medžiagos, skirtos liesti, masažuokliai / vibruojantys įrenginiai, burnos stimuliacijos priemonės (kramtukai, silikoniniai ir vibruojantys dantų šepetukai, pritaikyti šaukšteliai, šakutės)
5. Supimo įranga (supynės, hamakai)
6. Garso slopinimo įranga (garsą slopinančios ausinės)
7. Automobilinės kėdutės
8. Šalmai, apsaugantys nuo galvos sužeidimo, ištikus epilepsijos priepuoliui

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content