Kaunas pradeda naują globos skatinimo kampaniją: reklamos herojėmis tapo realios globėjos

„Tai buvo geriausias sprendimas mano gyvenime“ – tokią žinutę siunčia nauja Kauno savivaldybės socialinės reklamos kampanija, skirta paskatinti žmones tapti globėjais. Reklamų herojėmis tapo trys realios globėjos – kaunietės Violeta, Jūratė ir Kornelija. Kampanijos metu prekybos centre „Akropolis“ veiks speciali konsultacijų erdvė, kurioje dirbantys specialistai konsultuos apie galimybę tapti globėjais svarstančius kauniečius.

Kampanijos herojėmis tapusios moterys neslepia, kad pasiryžti sprendimui į savo šeimą priimti likimo nuskriaustus vaikus nebuvo lengva. Tačiau visos trys globėjos tvirtina, kad tai buvo geriausias sprendimas jų gyvenime.

Tokį sprendimą Violeta priėmė ieškodama gyvenimo prasmės. Tuo tarpu Jūratė siekė įrodyti, kad vaikai iš rizikos šeimų gali pasiekti ne mažiau nei visi kiti. Trečioji globėja Kornelija šį sprendimą priėmė sukrėsta Matuko istorijos.

„Norisi parodyti, kad esame paprasti žmonės, kuriems rūpi, kad esame jautrūs ir savo namais norime pasidalinti su tais, kuriems jų reikia labiausiai. Kai pamatai akivaizdžius vaiko pokyčius, supranti, kad pastangos nenuėjo veltui, jog viskas kur kas prasmingiau ir tikriau nei iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti“, –pasakojo socialinė globėja Violeta.

Ragina priimti sprendimą

Šį ketvirtadienį prekybos centro „Akropolis“ pirmajame aukšte pradėjusios veikti vaikų gerovės centro „Pastogė“ konsultacijų erdvės atidaryme dalyvavęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ragino visus apie globą svarstančius kauniečius ryžtis galutiniam sprendimui.

„Šiuo metu miestas rūpinasi 122 artimųjų globos likusiais vaikais. Uždarę vaikų namus, pasirūpinome jaukiais butais, kuriuose vaikai gyvena prižiūrimi specialistų. Bet jiems visiems reikia šeimos. Noriu pakviesti kauniečius – ypač tuos, kurie yra svarstę apie globą – ryžtis sprendimui pasirūpinti tais, kuriems reikia mūsų pagalbos“, – teigė V. Matijošaitis.

Konsultacijų erdvė veiks du mėnesius: nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 17–20 val., penktadieniais – nuo 15 iki 20 val. ir kiekvieną savaitgalį – nuo 11 iki 20 val. Šioje erdvėje dirbs specialistai, kurie atsakys į visus klausimus, susijusius su vaikų globa. Konsultacijų metu bus galima plačiau sužinoti apie kiekvieną globos formą, tapimo globėju galimybes, etapus.

Viskas paprasčiau ir prasmingiau

Prieš keletą metų prasidėjus vaikų globos pertvarkai, Kaunas populiarino globos idėją vykdydamas kampaniją „Geriausias darbas“. Tuo tarpu dabar akcentuojama kiekvieno žmogaus sprendimo svarba.

„Pirmiausia siekėme skatinti ateinančių globėjų profesionalumą, tarsi tai būtų darbas, kuris reikalauja pastangų, įgūdžių, tikslų suformulavimo ir įgyvendinimo. Praėjo pakankamai daug laiko, bendravome su globėjais, analizavome kiekvieną atvejį iš esmės ir beveik visada gaudavome bendrą vardiklį – sprendimą. Sprendimą padėti, pasidalinti tuo, ką turi, sprendimą įprasminti savo būti čia ir dabar. Ne tik jautrumą situacijai, bet pasiryžimą imtis konkrečių veiksmų“, – sakė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

„Esame pakankamai jautri ir socialiai atsakinga bendruomenė, bet neretai bijome ar vengiame žengti reikiamus žingsnius. Todėl šį kartą Kaunas siekia padėti priimti tik iš pirmo žvilgsnio labai sudėtingą ir nebūtais mitais apaugusį sprendimą. Viskas kur kas paprasčiau ir prasmingiau nei gali pasirodyti“, – akcentavo vaikų gerovės centro „Pastogė“ direktorė Gražina Didžbalienė.

Ar kada svarstėte apie vaiko globą? Paskambinkite telefonu 8 611 08114 arba užsukite pasikalbėti į „Pastogės“ konsultacijų erdvę „Akropolyje“ (I a., netoli Informacijos) (nuo gegužės 9 d. iki liepos 7 d. I–IV 17–19 val., V 15–20 val., VI–VII 11–20 val.)

Daugiau informacijos galima rasti internete – http://sprendimas.kaunas.lt

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content