Kad vaikų atostogos Kaune būtų turiningos: startuoja registracija į vasaros stovyklas ir nemokamus užsiėmimus

Ką veikti moksleiviams per artėjančias vasaros atostogas? Šis klausimas neturėtų kelti rūpesčių Kauno mokyklų auklėtiniams ir jų tėveliams. Įdomų ir turiningą laisvalaikį vaikai gali rinktis iš pusantro šimto dienos užsiėmimų bei kelių dešimčių skirtingų stovyklų.

Jau trečius metus iš eilės Kaunas pristato nemokamas dienos užimtumo veiklas ir prisideda organizuojant vaikų vasaros poilsio stovyklas. Šią savaitę prasidėjo registracija internete adresu vasara.kaunas.lt.

Šiemet specialiai sukurta elektroninė registracijos platforma pasitelkiant Elektroninių valdžios vartų sistemą. Tai padės tiksliau identifikuoti visus norinčiuosius ir užtikrins, kad kiekvienam būtų sudarytos lygios galimybės patekti į pageidaujamas veiklas. Be to, nuo šiol susidomėjusieji, pasinaudodami filtravimo sistema, galės greičiau ir paprasčiau iš ilgo sąrašo atsirinkti užsiėmimus pagal savo interesus.

Beveik 5 tūkst. vaikų pernai išbandė muzikos, meno, sporto užsiėmimus, mokėsi dizaino, filmų kūrimo ir net cirko artistų įgūdžių. Šiųmetė vasara jiems irgi bus ne mažiau aktyvi. Su vaikais dirbs kvalifikuoti, profesionalūs vadovai, treneriai, mokytojai.

„Kasmet stengiamės praplėsti veiklų spektrą ir pasiūlyti vaikams vis turiningesnius bei kokybiškesnius užsiėmimus. Siekiame, kad kauniečiams visa tai nieko nekainuotų. Taip pat ir stovyklos neturėtų pareikalauti didelių išlaidų. Tikiu, kad visi norintieji tikrai nenuobodžiaus, o iš arčiau susipažinę su naujomis veiklomis, galbūt sieks tęsti jas ir po vasaros atostogų“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Vicemerės koordinuojama Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“ šiemet iš miesto biudžeto skyrė 190 tūkst. eurų, dalinai finansuodama nevyriausybinių organizacijų projektus, skirtus rengti vasaros poilsio stovyklas. Tai turėtų ženkliai sumažinti jų kainą, kad kokybiškas vaikų poilsis per atostogas būtų prieinamas visoms kauniečių šeimoms.

Tuo tarpu nemokami dienos užsiėmimai organizuojami Kauno miesto biudžetinėse kultūros, švietimo ir sporto įstaigose – mokyklose, teatruose, muziejuose, bibliotekose bei kitose meno ir sporto organizacijose. Dienos stovyklos vyks darbo dienomis ir truks nuo dviejų iki maždaug keturių valandų.

Užsiėmimai ir vasaros stovyklos startuos birželio mėn., vos pasibaigus mokslo metams (pradinukams – nuo birželio 10 d., o vyresnių klasių moksleiviams – nuo birželio 25 d.).

Registruojantis labai svarbu įvertinti vaikų sveikatą, atsižvelgti į jų pomėgius ir objektyviai pasverti savo galimybes bei rinktis tik tuos užsiėmimus, kuriuos poilsiaujantys moksleiviai išties pareigingai lankys. Tuomet į likusias laisvas vietas galės patekti daugiau mažųjų kauniečių.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content