Kaune oficialiai atidarytas daugiau kaip 50 mln. kainavęs baldų fabrikas

Šį trečiadienį oficialiai atidarytas naujas baldų gamybos fabrikas. Bendrovė „Freda“ gamybinius pajėgumus tikisi išvystyti iki 240 milijonų eurų per 3-5 metus. Per ateinančius 3 metus įmonėje bus sukurta 240 darbo vietų.

“Pastaraisiais metais AB FREDA augo, todėl investicijos į baldų gamybos plotą papildomais 35 tūkst. kvadratinių metrų išplečiantį naują ir modernų baldų fabriką yra natūrali šios įmonės veiklos eiga. Naujasis fabrikas, pastatytas AB FREDA priklausančiame sklype Kauno LEZe, padės AB FREDAI išlikti patikima, konkurencinga baldų tiekėja savo klientams augančios kokybės reikalavimų ir vis didėjančių pirkėjų lūkesčių sąlygomis“, –  teigė naujai paskirta UAB Geras Baldų Fabrikas vadovė Aistė Čičirkienė.

Pasak jos, naujasis fabrikas atidarytas subūrus motyvuotą profesionalų komandą, kuri užtikrins sėkmingą įmonės veiklą.   Kaip teigė AB FREDA Technologijų ir vystymo direktorius Audrius Čičirka, investicijos į atidarytą fabriką (kartu su technologine gamybos įranga ir inžinerinėmis sistemomis) sudaro 53 mln. Eur.

„Naujasis fabrikas bendrus įmonių pajėgumus išaugins 3 kartus. Tvarumas, inovatyvumas ir efektyvumas buvo pagrindiniai aspektai renkantis technologinę įrangą, todėl galime užtikrinti, kad gamybos srautai yra optimizuoti ilgalaikei sėkmei, o mes patys – pasirengę išpildyti klientams kylančias naujos kartos baldų idėjas. Fabrike įdiegtos pažangios technologijos leis gaminti lengvąjį korinį skydą, inovatyvus virinimas ultragarsu padės sujungti medienos medžiagas su plastiko komponentais, veiks UV LED spinduliuotės džiovyklos dažų polimerizacijai. Tikslingai investuodami ir sukūrę reikiamus gamybos pajėgumus paklojome tvirtus pamatus tolesniam baldų gamybos tobulinimo ir pardavimo augimui“, – sakė A. Čičirka.

AB FREDA vykdantysis direktorius Tomas Strioga įsitikinęs, kad aukštas gamybos automatizacijos lygis padės išlaikyti kvalifikuotus darbuotojus ir pritraukti naujų, kurie didins gamybos efektyvumą ir įmonės produktyvumą.

Sigitas Usvaltas, AB FREDA technikos direktorius, džiaugiasi statybos partneriais, padėjusiais įgyvendinti inovatyvaus ir energetiškai efektyvaus A++ klasės statinio projektą.

AB FREDA Generalinis direktorius Antanas Ėmužis siekia, kad “AB FREDA ir toliau plėstųsi, kad patenkintų rinkos poreikį įsigyti kokybiškus, funkcionalius ir gero dizaino baldus, skirtus daugumai žmonių.

„Su savo ilgamečiu partneriu mes sėkmingai bendradarbiaujame jau aštuonioliktus metus. Tai buvo produktyvus ir visišku pasitikėjimu grįstas bendradarbiavimas. Patys subrendę šiam investiciniam žingsniui, tikimės padrąsinti ir kitas Lietuvos pramonės šakas investuoti į pažangias technologijas savo pramonės srityje“, – teigė AB FREDA Valdybos pirmininkas Rimas Varanauskas.

Šiuo metu darbui naujoje įmonėje yra parengta 70 darbuotojų. AB FREDA personalo direktorė Renata Liumparienė teigė, kad naujame fabrike darbuotojams sukurtos ergonomiškos darbo vietos ir poilsiui pritaikytos zonos. Pasak jos, įmonė tęs investavimo į darbuotojus politiką ir užtikrins gerai apmokamas darbo vietas.

UAB „Geras Baldų Fabrikas“ yra pirmoji Lietuvos „Medienos produktų gamybos inovacijų“ klasterio gamybos įmonė.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content