Kovo 11-oji Kaune: miestiečius kviečia švęsti Laisvę

Ateinantis pirmadienis Kaune bus ypatingas: kauniečiai švęs Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Šventinėje programoje – iškilmingi minėjimai, įdomūs renginiai ir roko koncertas.

„Šią dieną Kaunas švenčia ypač jaunatviškai ir linksmai, nes būtent šis miestas visuomet buvo, yra ir bus veržlus, drąsus ir Laisvas. Kauniečiai kviečiami švęsti išradingai ir džiugiai, linksmintis su geriausiais šalies atlikėjais, susitikti ir kartu pajusti vienybės ir bendrystės jausmą, kurį mums dovanoja Nepriklausomybė“, – sakė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Pagrindiniu šventės akcentu šiemet taps roko koncertas Vytauto Didžiojo Karo muziejaus kiemelyje. Koncerte savo dainas atliks grupės „Biplan“, Tomas Sinickis, ir „Colours Of Bubbles“. Koncerto pradžia 12:40 val.

Visą Kovo 11-ąją miestiečiai turės galimybę šventinius renginius pasiekti patogiai ir nemokamai – viešasis transportas tądien keleivius veš be mokesčio. Kovo 11-osios rytą kauniečius į šventas mišias kvies Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedra bazilika ir Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia. Po jų veiksmas persikels į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį.  Čia 11.30 val. kauniečiams pasirodys pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“.

Šventės dieną mieste nemokamai duris atvers Kauno muziejų filialai. Kauno muziejaus Rotušės, Pilies, tautinės muzikos ir K. Petrausko skyriai lankytojų lauks 12 – 17 val.

Kovo 11-osios vakarą mieste užbaigs Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono organizuojamas renginys, vyksiantis prie Kauno pilies (pradžia 20 val.). Šventės programoje – virvės traukimas, estafetė mažiesiems ir kiti žaidimai. Renginio svečiai bus vaišinami karinė koše ir arbata, vyks muzikiniai pasirodymai. Visą renginį vainikuos Lietuvos Respublikos himno giedojimas ir karšto oro šviestuvų paleidimas už Laisvę ir už Lietuvą.

Daugiau šventinių renginių: www.kaunas.lt

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content