Kauno stadiono statybos: griovimo darbai baigti, statybininkai jungia aukštesnę pavarą

Per žiemą Kaune esančio senojo S. Dariaus ir S. Girėno stadiono griovimo darbus užbaigę statybininkai jungia aukštesnę pavarą. Jau pradėti būsimiems pamatams skirtų polių ir parkavimo aikštelių įrengimo darbai. Artimiausiu metu į statybvietę atvyks daugiau nei 100 statybininkų iš Turkijos.

„Pasiruošimas svarbiausiems konstrukcijų įrengimo darbams – taip galima apibūdinti mūsų kasdienybę. Matininkai matuoja aukščius, tikslina būsimų parkavimo aikštelių ribas. Darbininkams jau paruošti mobilūs nameliai. Iki vasaros čia plušės apie 100 žmonių iš Turkijos. Dabar visas dėmesys skirtas polių kalimui bei kasimo darbams – darbai jau įpusėjo. Taip pat beveik baigti kasimo darbai, skirti automobilių stovėjimo aikštelės ir VIP tribūnų pagrindui paruošti“, – kalbėjo bendrovės „Kayi Construction“ projekto vadovo pavaduotojas Alperas Dedeoglu.

Artimiausi laukiantys darbai – požeminio vamzdyno bei drenažo sistemų įrengimas. Tuo pačiu metu vyks ir VIP tribūnų betonavimas bei stovėjimo aikštelių pamato klojimas.

„Kiekvieną savaitę susitinkame su rangovais ir akylai stebime darbus. Svarbiausia, kad jie vyksta neatsilikdami nuo grafiko“, – pabrėžė Kauno savivaldybės administracijos vadovas Vilius Šiliauskas.

Kauno skelbtą stadiono konkursą laimėjusi bendrovė „Kayi Construction“ patenka tarp 200 didžiausių pasaulio statybos kompanijų. Šiuo metu jos vykdomų projektų vertė siekia 1,5 mlrd. eurų. 2009 metais ši kompanija pastatė Vilniuje veikiantį prekybos centrą „Ozas“. Įmonės klientų sąraše yra tokios kompanijos kaip IKEA, „Volkswagen“, „Renault“, „Beko“, „Marriot“ ir „Pirelli“.

Planuojama, kad S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbai bus užbaigti 2020 metų pavasarį. Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Išskirtinis projekte numatytas sprendimas – iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis, paslėpsianti betonines tribūnų konstrukcijas. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content