Kauno akademikams – solidžios premijos už pasiekimus moksle

Dviejų Kauno mokslininkų laimėjimai profesinėje veikloje atnešė jiems neeilinius įvertinimus. VDU ir KTU universitetų akademikams Laimai Šinkūnaitei bei Rymantui Jonui Kažiui įteiktos Kauno miesto Mokslo premijos. Jų dydis siekia po 5 tūkst. eurų.

Šiemet apdovanota Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto profesorė L. Šinkūnaitė garbingo įvertinimo sulaukė už nuopelnus humanitarinių mokslų srityje, ilgamečius menotyrinius Kauno sakralinio paveldo tyrimus.

Tuo metu technologijos mokslų srityje dirbantis prof. habil. dr. R. J. Kažys premiją pelnė už aktyvią mokslinę veiklą ir aukščiausius mokslo pasiekimus šalies ir pasauliniu lygiu kuriant ultragarsines diagnostikos ir matavimų technologijas ekstremalioms sąlygoms. Jo iniciatyva Kaune toliau uoliai puoselėjama ultragarso mokykla ir rengiami aukščiausios kvalifikacijos specialistai.

„Pasakodami apie miesto gyvenimą, dažnai vardijame ekonominius rodiklius, džiaugiamės infrastruktūros naujovėmis, kultūrine veikla ar pergalėmis sporte. Reikia pripažinti, kad mokslo pasiekimai yra aukščiau visko. Be jų paprastai neįmanomas joks didesnis progresas. Esate tikra vertybė ir galinga varomoji jėga Kaunui, o tuo pačiu ir didelė garbė visai Lietuvai. Didžiuojamės jūsų darbais. Tikiu ir linkiu, kad Jūsų nuopelnai būtų vieni pirmųjų, kuriuos įamžins būsima „Mokslo salos“ muziejaus ekspozicija Nemuno saloje“, – sveikindamas premijos laureatus kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto Mokslo premija teikiama jau penktą kartą. Kaip įprastai, iškiliausi Kauno mokslininkai pagerbti Lietuvos mokslų akademijos narių visuotiniame susirinkime.

Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu kasmet skiriamos dvi premijos: viena teikiama už nuopelnus humanitarinių ar socialinių mokslų srityje, kita – už nuopelnus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ar technologijos mokslų srityje.

Kauno miesto Mokslo premija skiriama už ilgalaikę aktyvią ir reikšmingą mokslinę veiklą, aukščiausius pasiekimus nacionaliniu ar tarptautiniu mastu, novatoriškas mokslines idėjas bei jų įgyvendinimą Kaune.

Teisę siūlyti kandidatus Kauno miesto mokslo premijai gauti turi Lietuvos mokslų akademija, Kaune veikiančios mokslo ir studijų institucijos, mokslo sąjungos, asociacijos. Savo kandidatūras taip pat gali siūlyti patys mokslininkai. Teikimus skirti Kauno miesto mokslo premiją svarsto Lietuvos mokslų akademija.

Pasak akademikų bendruomenės atstovų, Kaune dirba ir reikšmingų rezultatų pasiekia daug mokslininkų, todėl ši miesto įsteigta premija – ne tik solidus darbo rezultatų įvertinimas, bet ir paskatinimas dar didesniems ateities iššūkiams.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content