Sėkmės istorija Kaune: „TransUnion“ tapęs „CallCredit“ plečia savo veiklą

Ketvirtadienį viena didžiausių pasaulyje kredito rizikos vertinimo ir informacinių sprendimų įmonė „TransUnion“, turinti padalinį Kaune, atidarė papildomas 800 kv. m patalpas šalia jau turimų beveik 2.500 kv. m esamų patalpų Žalgirio arenoje. Šiose patalpose dirbs Lietuvos kibernetinio saugumo specialistų komanda, kuri ištisą parą nenutrūkstamai prižiūri daugiau nei 1200 visame pasaulyje dirbančių darbuotojų ir įmonės klientų informacines sistemas.

Naujosios „TransUnion” (buvęs „Callcredit“) Kauno padalinio patalpos yra pritaikytos ir orientuotos į proaktyvų ir nuolatinį IT saugumo sistemų komandų darbą. Jose integruotos technologijos bei įrengti išmanūs ekranai, kuriuose pateikiami ir atnaujinami kritinių sistemų duomenys, suteikia daugiau lankstumo vykdant stebėjimo funkciją. Patalpose įrengtos technologijos leidžia proaktyviai stebėti sistemų būklę, todėl saugumo incidentai pastebimi daug greičiau ir į juos reaguojama dar efektyviau. Į patalpų ir sistemų įrengimą investuota daugiau nei 175 tūkst. eurų.

„Jau daugiau nei 6 metus Kaune veikiantis mūsų padalinys demonstruoja kompetenciją ir žinias. Šiose naujose patalpose įsikūrusios platformos priežiūros ir saugumo užtikrinimo komandos yra vienintelės „TransUnion UK” komandos, dirbančios visą parą ir užtikrinančios nepertraukiamą ir stabilų visų sistemų veikimą. Patalpose esančios technologijos leidžia teikti paslaugas klientams dar greičiau. O tai yra ypač svarbu plečiantis ir tobulėjant technologijoms bei didėjant saugumo grėsmėms“, – naujas patalpas ir jose dirbančias komandas pristatė „TransUnion“ (buvęs „Callcredit“) Kauno padalinio vadovas Jonas Lukošius.

„Kaskart džiaugiamės Jungtinių Amerikos Valstijų įmonių plėtra Lietuvoje. Mums visada malonu Amerikos verslininkams pristatyti Kauną ir jo puikius IT specialistus. Čia kuriasi vis daugiau kompanijų“, – teigė Amy Reichert, JAV ambasados Lietuvoje politikos ir ekonomikos skyriaus vadovės pavaduotoja.

„Kauno komanda yra labai svarbi visos „TransUnion“ tarptautinės įmonės dalis. Ir ji nuo pat pradžių su kaupu pateisina visas investicijas. Kompetentingi Lietuvos profesionalai įrodo savo vertę pasauliniu mastu. Papildomos patalpos ir technologijos jiems suteiks tik dar daugiau galimybių“, – teigė Steve Humm „TransUnion UK“ vykdomasis direktorius.

Apie augantį Kauno potencialą investuotojams kalba ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

„TransUnion“ sėkmės atvejis parodo, kad per sąlyginai trumpą laiką įmonė Kaune gali „užsiauginti“ savo paslaugų centrą iki kelių šimtų specialistų, atsakingų už visą spektrą funkcijų – nuo klientų aptarnavimo iki programinės įrangos kūrimo. Didžiausio Baltijos šalyse technologijos universiteto dėka Kaunas yra kone universalus miestas užsienio investuotojams – dėl rengiamų specialistų pačiame mieste kuriasi vis daugiau į IT ir finansines operacijas orientuotų paslaugų centrų, o šalia Kauno statomos pasaulinio lygio gamyklos. Prie miesto investicinės aplinkos gerinimo prisideda ir aiškiai matomas bendruomeniškumas, verslo, aukštųjų mokyklų ir kitų institucijų bendradarbiavimas“, – teigia Mantas Katinas.

Kartu su „TransUnion UK“ vadovais, Kauno padalinio komanda ir svečiais naująsias patalpas atidarė, su jose dirbančių komandų funkcijomis ir naudojamomis naujausiomis technologijomis susipažino ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, svečiai iš Didžiosios Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje. Jiems taip pat improvizacijos teatro „Kitas kampas“ aktoriai improvizacijos forma pristatė pasitaikančius kibernetinio saugumo incidentus, kada pasinaudojant žmonių psichologija ir patiklumu, siekiama juos apgauti ar gauti reikiamos informacijos.

„Įmones gali pasiekti sufabrikuotos sąskaitos, tikintis, kad buhalterijos personalas jas sumokės. Pasinaudojant nepageidaujamais laiškais ar falsifikuotais internetiniais tinklalapiais gali būti siekiama išgauti prisijungimo prie informacinių sistemų slaptažodžius, kitus konfidencialius duomenis. Į tokius atvejus būtina atkreipti dėmesį, reikia mokyti savo darbuotojus, kaip elgtis įtariant, jog laiškas ar skambutis buvo įtartini, ir komunikuoti, kokią žalą gali patirti verslas dėl tokio sukčiavimo. Taip pat būtina naudoti šiuolaikines technologijas, gebančias įtartinus laiškus sustabdyti dar jiems nepasiekus gavėjo“, – kibernetinio saugumo atvejus ir kaip nuo jų apsisaugoti vardija „TransUnion“ (buvęs „Callcredit“) Kauno padalinio vadovas.

„TransUnion“ Kauno padalinys anksčiau buvo žinomas kaip „Callcredit“. Šių metų birželio mėn. įmonę įsigijo viena didžiausių pasaulyje kredito rizikos vertinimo ir informacinių sprendimų įmonė „TransUnion“. „TransUnion“ įkurta 1968 metais su būstine Čikagoje. Įmonė teikia vartotojų duomenų analizės, rizikos vertinimo ir interaktyvių sprendimų paslaugas. „TransUnion“ padaliniai veikia Šiaurės Amerikoje, Lotynų Amerikoje, Azijoje, Afrikoje. Joje šiuo metu dirba daugiau nei 5 100 darbuotojų.

Prieš daugiau nei šešerius metus pradėjęs savo veiklą Kaune „TransUnion“ (buvęs „Callcredit“) padalinys nuo vos kelių darbuotojų komandos išsiplėtė iki beveik 200 žmonių kolektyvo. Augant tiek pačiai įmonei, tiek pasitikėjimui darbuotojais, padaliniui Kaune perduodama vis daugiau funkcijų. Šiuo metu Kauno padalinyje dirba specialistai, kurie yra atsakingi už programinės įrangos ir duomenų bazių kūrimą, testavimą, projektų valdymą, IT palaikymą, programinės įrangos sprendimus analitikos ir sukčiavimo prevencijos srityse, duomenų analizės, elektroninės rinkodaros, sukčiavimo prevencijos paslaugas bei klientų aptarnavimą.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content