„Iniciatyvos Kaunui“ stiprina ekspertų pajėgas ir kviečia prisijungti naujus vertintojus

Kauno savivaldybės vykdoma programa „Iniciatyvos Kaunui“ pasitinka jau ketvirtąjį gyvavimo sezoną. Artėjantys 2019 metai žada kilstelėti projektinių veiklų kokybės kartelę dar aukščiau. Tuo turėtų pasirūpinti naujai plečiama projektų vertinimo grupė. Šiuo metu ieškoma kompetentingų specialistų, kurie imtųsi šios atsakingos užduoties.

„Per paskutinius kelerius metus nevyriausybinių organizacijų vaidmuo mieste akivaizdžiai sustiprėjo. Drauge su kauniečių bendruomenėmis jos tampa vis svarbesniais partneriais sprendžiant Kaunui aktualias problemas. Visa tai įpareigoja toliau gerinti jų teikiamas paslaugas. Atsinaujinančios ekspertų gretos neabejotinai paskatins tolesnį progresą ir užtikrins, kad lėšos iš miesto biudžeto būtų skiriamos išties to vertiems projektams. Bet kuri miesto finansuojama iniciatyva turi būti maksimaliai naudinga Kaunui bei jo žmonėms“, – kalbėjo programą „Iniciatyvos Kaunui“ kuruojanti Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Siekiant dar labiau sustiprinti finansuojamų projektų vertinimą bei atranką, skelbiama atranka į 2019-ųjų programos „Iniciatyvos Kaunui“ ekspertų duomenų bazę. Kvalifikuoti ir patyrę specialistai turi gerai išmanyti vieną iš sričių: bendrosios gyventojų kultūros ugdymo, socialinių paslaugų plėtros, jaunimo įgalinimo ir vaikų užimtumo, fizinio aktyvumo ir sporto plėtojimo, paveldosaugos, investicijų ir turizmo, bendruomeninių ir nevyriausybinių organizacijų stiprinimo.

Programą „Iniciatyvos Kaunui“ administruojanti Kauno savivaldybė kviečia registruotis į nepriklausomų ekspertų, kurie gali atlikti projektų paraiškų vertinimą pagal kokybės kriterijus, duomenų bazę.

„Pirmiausia tai yra labai reikalingas, bet ne mažiau ir reikšmingas darbas. Nuo šių žmonių sprendimų priklausys, kokie projektai kitąmet gaus miesto finansavimą ir kokios vertingos veiklos lauks kauniečių“, – pabrėžė R. Šnapštienė.

Pretendentams keliami šie reikalavimai: aukštasis universitetinis ar jam prilygintas išsilavinimas, nepriekaištinga reputacija ir patirtis Europos Sąjungos, tarptautinių institucijų, valstybės arba savivaldybės lėšomis finansuojamų projektų rengimo, vertinimo bei įgyvendinimo srityse. Svarbu gerai išmanyti viešojo administravimo subjektų veiklos principus. Be to, privalu turėti darbinės patirties, specialiųjų žinių ir įgūdžių srityje, kurioje atliekamas ekspertinis vertinimas.

Vertinimo ekspertais gali būti Lietuvos ir užsienio mokslo ir studijų institucijų, verslo, nevyriausybinių organizacijų, konsultacines ir ekspertines paslaugas teikiančių bei kitų organizacijų atstovai ar pavieniai asmenys. Siekiant užtikrinti objektyvų bei nešališką projektų paraiškų vertinimą, ekspertais negali būti savivaldybės tarybos nariai ir administracijos, tarybos bei mero sekretoriato darbuotojai.

Kandidatai turi pateikti išsilavinimą patvirtinančių dokumentų kopijas ir laisvos formos gyvenimo aprašymą, kuriame būtų tiksliai įvardinta turima patirtis, įgūdžiai ir kompetencijos, reikalingos vertinti programos „Iniciatyvos Kaunui“ projektus. Laiškų su dokumentais laukiama iki šių metų rugsėjo 20 dienos el. pašto adresu [email protected]

Išsamesnę informaciją apie ekspertų darbą teikia Kauno miesto savivaldybės Plėtros programų ir investicijų skyriaus Strateginio planavimo, programų ir jaunimo politikos poskyrio specialistė Greta Jorudaitė (el. p. [email protected]; tel. (8-37) 42 29 14).

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content