Kaune šilumos karštam vandeniui ruošti kaina rugpjūtį išliko mažiausia tarp didžiųjų miestų

Tarp penkių didžiųjų miestų rugpjūčio mėnesį už centralizuotai tiekiamą šilumą mažiausiai moka Kauno, daugiausiai – Panevėžio gyventojai, skelbiama Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos paskelbtame pranešime. Komisijos duomenimis, rugpjūtį šilumos kaina Kaune yra antroji pagal mažumą Lietuvoje. Vasarą centralizuotai tiekiama šiluma naudojama karštam vandeniui ruošti.

Komisijos duomenimis, vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje rugpjūčio mėn. yra 4,40 ct/kWh (be PVM) ir, palyginus su liepos mėn., sumažėjo 0,68 proc. Per metus (nuo 2017 m. rugpjūčio mėn. iki 2018 m. rugpjūčio mėn.) vidutinė šilumos kaina mažėjo 1,12 proc.

Tarp penkių didžiųjų miestų rugpjūčio mėn. už šilumą mažiausiai moka Kauno, daugiausiai – Panevėžio gyventojai.

Palyginus su liepa, rugpjūtį AB „Klaipėdos energija“ aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina mažėjo 5,68 proc. (2018 m. rugpjūčio mėn., palyginus su 2017 m. rugpjūčio mėn., kaina mažėjo 6,65 proc.), AB „Šiaulių energija“ vartotojams – 1,47 proc. (2018 m. rugpjūčio mėn., palyginus su 2017 m. rugpjūčio mėn., kaina didėjo 12,26 proc.). AB „Kauno energija“ aptarnaujamiems vartotojams rugpjūčio mėn. šilumos kaina didėjo 0,28 proc. (2018 m. rugpjūčio mėn., palyginus su 2017 m. rugpjūčio mėn., kaina mažėjo 11,50 proc.). AB „Panevėžio energija“ ir AB „Vilniaus šilumos tinkai“ aptarnaujamiems vartotojams rugpjūčio mėn. šilumos kaina nesikeitė (2018 m. rugpjūčio mėn., palyginus su 2017 m. rugpjūčio mėn. AB „Panevėžio energija“ vartotojams kaina mažėjo 11,50 proc., Vilniaus miesto vartotojams – didėjo 2,16 proc.).

 

Grafike pateikiamas centralizuotai tiekiamos šilumos kainų palyginimas pagal Komisijos licencijuojamus šilumos tiekėjus.

Kaip matome, rugpjūtį jau kelintas mėnuo iš eilės mažiausia šilumos kaina išlieka Utenoje (3,80 ct/kWh su PVM), didžiausia – Biržų rajone (8,80 ct/kWh su PVM). Antroji pagal mažumą Lietuvoje šilumos kaina yra Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke.

Žemesnė šilumos kaina Kaune buvo tik 2003–2007 metais, kai, pagal 2003 m. kovo 31 d. Kauno termofikacijos elektrinės pardavimo sutarties sąlygas, 5 metus buvo fiksuota ir sudarė 3,47 ct/kWh be PVM.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content