Kaunas skelbia miestiečių apklausą: ar mieste galima statyti krematoriumus?

Vis dažniau viešumoje pasigirstant diskusijoms apie krematoriumo poreikį Kaune, nuspręsta pasiteirauti gyventojų nuomonės. Visi kauniečiai gali pareikšti savo nuomonę, ar jie pritaria, kad miesto teritorijoje būtų galima statyti objektus, kuriuos būtų deginami mirusiųjų palaikai.

Kauno kapinėse pastaruoju metu vis daugėjant kolumbariumų, nebe pirmą kartą grįžtama prie krematoriumo poreikio klausimo. Kauno miesto savivaldybės vadovai įsitikinę, kad jo svarstyme privalu vadovautis visuomenės daugumos nuomone.

„Krematoriumas mieste – prieštaringa ir tuo pačiu jautri tema, kaskart sulaukianti skirtingų visuomenės reakcijų bei vertinimų. Čia lemiamą balsą turėtų tarti patys žmonės. Esame pasirengę atlikti kauniečių apklausą, kad sužinotume vyraujančią gyventojų nuomonę“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Pasak jo, Kaune, kaip ir kituose šalies miestuose, kartas nuo karto vis pasigirsta pasvarstymų, esą čia irgi galėtų būti pastatytas dar vienas krematoriumas. Pirmas ir kol kas vienintelis Lietuvoje tokio pobūdžio ritualinių paslaugų centras nuo 2011 metų veikia Kėdainiuose. Jis nuo Kauno nutolęs apie 50 kilometrų. Antrąjį ketinama statyti Vilniuje, šalia Gariūnų.

Gyventojų nuomonių visą šią savaitę, iki ateinančio pirmadienio ryto, laukiama internetinėje apklausoje, kurią galima rasti čia – http://apklausa.kaunas.lt

Ar pritariate, kad Kauno miesto teritorijoje būtų statomi krematoriumai?

  • Ne, nepritariu (51%, 1 346 Balsų)
  • Taip, pritariu (49%, 1 318 Balsų)

Viso balsavusių: 2 664

Loading ... Loading ...

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content