„K.A.V.A. 2018“: paskelbti ir apdovanoti iškiliausi Kauno verslo atstovai

Šį antradienį iškilmingoje ceremonijoje buvo pagerbti ir pasveikinti pirmą kartą organizuojamų Kauno augančio verslo apdovanojimų „K.A.V.A. 2018“ nominantai ir nugalėtojai: iniciatyvus, kuriantis, augantis ir auginantis verslas, tie, kuriais didžiuojasi Kaunas ir kauniečiai.

Prie VšĮ „Kaunas IN“ rengiamų apdovanojimų, kuriais siekiama burti ir stiprinti Kauno miesto bendruomenę, prisijungė solidūs renginio partneriai, kūrę nominacijas ir rinkę jų nugalėtojus: Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai, VšĮ „Kauno mokslo ir technologijų parkas“, „KTU Startup space“, asociacija „Lietuvos startuoliai“, Lietuvos atsakingo verslo asociacija (LAVA), VšĮ „Versli Lietuva“, VšĮ „Investuok Lietuvoje“.

„Verslas po ilgo laiko pradėjo tikėti Kaunu ir mes visi jau galime matyti to pasitikėjimo rezultatus: Kaune vienas po kito kyla verslo centrai, statomi nauji daugiabučiai, o šalia miesto – naujos gamyklos. Būtent investicijos yra svarbiausias miesto augimo variklis,“ – sakė apdovanojimų dalyvius sveikinęs Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Paprovokuoti ir kitu kampu į miestą pažvelgti kvietė žurnalistas Aidas Puklevičius, savo pranešime svarstęs apie miesto, kaip civilizacijos simbolio, laukiančius ateities scenarijus. Tuo tarpu save „nepataisomu kauniečiu“ vadinantis architektas Algirdas Kaušpėdas kalbėjo apie gyvojo miesto koncepciją ir jo sukūrimo prielaidas bei galimybes.

Nugalėtojai – nuo robotų kūrėjų iki vežėjų

Į devynias „K.A.V.A. 2018“ apdovanojimų nominacijas pretendavo 44 įmonės, kurių kandidatūras birželio 6 d. svarstė ir nugalėtojus išrinko komisija, sudaryta iš savo sričių ekspertų ir profesionalų.

Nominacijos Plėtra Kaune nugalėtoja – UAB „Teltonika“, įvertinta už itin aukštą veiklos efektyvumą, konkurencingą darbo užmokestį, kuriamus aukštųjų technologijų produktus ir solidžius plėtros planus.

Nominacijos Plėtra užsienyje nugalėtoja – UAB „Telesoftas“, įvertinta už nuoseklų kasmetinį augimą, aukštus socialinės atsakomybės standartus, dideles eksporto apimtis, kuriamas ir teikiamas unikalias įmonės paslaugas.

Nominacijos Kauno startuolis nugalėtoja –  MB „Fidens“, sukurusi rankų drebėjimą mažinantį įrenginį „ViLim ball“. Ši unikali idėja gimė KTU tyrėjui Mantui Venslauskui ir yra įgyvendinama Kaune: produkto iki klinikiniai bandymai buvo atliekami LSMU Kauno klinikose, o klinikiniai tyrimai bus atliekami Respublikinėje Kauno ligoninėje.

Nominacijos Inovacija 2018 nugalėtoja – UAB „Rubedo sistemos“, kurianti dirbtinio intelekto sistemas, leidžiančias robotams vykdyti nepilotuojamas misijas ir kitus darbus: „Rubedo UMC“ robotizuoja žmogaus valdomas transporto priemones, „Rubedo CVM“ leidžia nepilotuojamiems robotams realiuoju laiku orientuotis juos supančioje aplinkoje, 2018 m. antroje pusėje rinkai bus pristatytas naujas įmonės produktas „Viper“ – kamera su 3D vaizdo suvokimu ir apdorojimo sprendimais mobiliems robotams.

Nominacijos Atsakingas verslas nugalėtoja – UAB „SDG“, įvertinta už savanorišką, nuoseklų ir pastovų atsakingo verslo principų laikymąsi tiek organizacijos viduje, tiek teikiant paslaugas; už didelį dėmesį darbuotojams ir klientams, už unikalias socialines iniciatyvas, įsitraukimą į kitų organizuojamas socialines akcijas.

Nominacijos Sukurta Kauno mieste nugalėtoja – UAB „Vittamed“, apdovanota už sukurtą unikalų ir vienintelį pasaulyje neinvazinį galvospūdžio matuoklį, kuriuo susidomėjo ir JAV kosminių tyrimų agentūra NASA. 2015 m. pritraukta 10 mln. USD investicija tolimesniam produkto kūrimui ir komercializavimui, o 2018 m. laimėta pirma vieta Lietuvos-Amerikos inovacijų apdovanojimuose. Išradimas buvo sukurtas Kauno technologijos universiteto laboratorijose, KTU profesoriaus Armino Ragausko su komanda.

Nominacijos Užsienio investuotojas: Gamyba nugalėtoja – UAB „Kitron“, sėkmingai veikianti Kaune ir sukūrusi per 760 darbo vietų; įmonė ne tik gamina, bet ir kuria produkciją.

Nominacijos Užsienio investuotojas: Paslaugos nugalėtoja – UAB „Devbridge LT“, iš kitų nominantų gerokai išsiskyrusi darbo užmokesčio ir sumokamų mokesčių dydžiu, numatoma plėtra ir naujų darbo vietų kūrimu bei socialiai atsakingu požiūriu.

Nominacijos Kaunas didžiuojasi, kurios nugalėtoją rinko patys kauniečiai atviro internetinio balsavimo metu, nugalėtoja tapo UAB „Kautra“: miestiečių nuomone, šios įmonės indėlis – naujoji Kauno autobusų stotis – buvo labiausiai matomas ir prisidėjo prie Kauno miesto gyvenimo gražėjimo.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content