Sprendimas priimtas: Kaune bus įkurtos pirmosios gyvūnų kapines

Vainatrakio kapinių kraštiniame kvartale  bus įrengtos gyvūnų kapinės. Pusės hektaro užimantį plotą nuo žmonių laidojimo vietų atskirs specialus apželdinimas bei tvora su atskiru įėjimu.  Planuojama, jog pirmosios gyvūnų kapinės Kaune pradės veikti šįmet.

Šį antradienį Kauno miesto tarybai pritarus principiniam sprendimui bus pradėtos rengti gyvūnų kapinių naudojimosi taisyklės, skaičiuojami laidojimo ir priežiūros paslaugų įkainiai. Visa naujųjų kapinių teritoriją ketinama padalinti į tris sektorius, kuriuose gyvūnai būtų laidojami atsižvelgiant į jų dydį. Kapinės bus nuolatos prižiūrimos ir tvarkomos.

„Mieste neturime laisvų sklypų tokios paskirties kapinėms, tad Vainatrakio kapinių kraštinis sklypas yra tinkamiausia vieta deramai pagerbti augintinius, kurie daugeliui žmonių yra lyg šeimos nariai. Dabar turime atlikti nemažai namų darbų: pasirengti dokumentus, įrengti atskirus įvažiavimus, kapines aptverti tvora, bet tikimės, jog viską spėsime padaryti dar šiemet“, – teigė Kauno Gyvūnų globos ir priežiūros tarybos pirmininkas Domas Sirgedas.

Kauno savivaldybė, svarstydama galimybę Vainatrakyje įkurti gyvūnų kapines, kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kuri neprieštaravo šiai idėjai. Pasak Kauno mero patarėjos Orintos Leiputės, jau seniai buvo laikas įrengti gyvūnų mylėtojams tokią vietą,  kur jie turėtų galimybę tinkamai, civilizuotai atsisveikinti su savo augintiniu.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content