Birželio mėnesio šilumos kaina Kaune vėl mažėja

Per pusę metų šilumos kaina Kaune sumažėjo – 36,30 proc. Apskaičiuota galutinė vienanarė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį 2018 m. birželio mėn. – 3,61 ct/kWh (be PVM).

Palyginus su šių metų gegužės mėn. šilumos kaina (3,81 ct/kWh be PVM), ji bus 5,2 proc. žemesnė. Šių metų birželio mėn. šilumos kaina palyginus su 2016 m. bei 2017 m. birželio mėn. taip pat bus ženkliai mažesnė.

Tokį centralizuotai tiekiamos šilumos kainos sumažėjimą lemia ne tik sumažėjusios kuro ir perkamos šilumos kainos, bet ir AB „Kauno energija“ valdybos sprendimas kompensuoti faktinių ir į šilumos kainą įskaičiuotų kuro įsigijimo ir suvartojimo bei šilumos įsigijimo kainų skirtumą, kuris šilumos kainą papildomai sumažina 0,62 ct/kWh. Šiuo dydžiu šilumos kaina vartotojams bus mažesnė nuo 2018 m. gegužės 1 d. iki tol, kol Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija nustatys naujas bazinės šilumos kainos dedamąsias.

Vertinant vis mažėjančias šilumos ir geriamojo vandens kainas, perskaičiuotos karšto vandens kainos daugiabučių namų gyventojams taip pat mažėja:

  • Kauno miesto, Kauno rajono Garliavos miesto, Akademijos miestelio ir Domeikavos kaimo vartotojams karšto vandens kaina nuo sausio mėn. 4,30 Eur/m3 be PVM sumažėjo iki 3,22 Eur/m3 be PVM (-25,12 proc.);
  • Kauno rajono Ežerėlio miesto bei Raudondvario, Neveronių ir Girionių kaimų vartotojams karšto vandens kaina nuo sausio mėn. 5,01 Eur/m3 be PVM sumažėjo iki 3,74 Eur/m3 be PVM (-25,35 proc.);
  • Jurbarko miesto vartotojams karšto vandens kaina nuo sausio mėn. 5,03 Eur/m3 be PVM sumažėjo iki 4,20 Eur/m3 be PVM (-16,50 proc.).

Šiuo metu Kauno miesto integruotame tinkle šilumai gaminti 100 proc. naudojamas tik biokuras. AB „Kauno energija“ siekia ir skatina mažinti aplinkos taršą bei padidinti atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimą.

Remiantis Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (toliau – VKEKK) 2018 m. gegužės mėn. paskelbtais duomenimis apie statistiką Lietuvoje, šilumos kaina Kaune yra beveik mažiausia visoje Lietuvoje. Tai matyti VKEKK paskelbtame grafike „Šilumos kainos 2018 m. gegužės mėn., ct/kWh su PVM“ (https://www.regula.lt/Puslapiai/naujienos/2018-metai/2018-geguze/geguzes-men-silumos-kainu-statistika-lietuvoje.aspx):

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content