„Kaunas didžiuojasi“: penkios įmonės varžysis dėl kauniečių balsų K.A.V.A. apdovanojimuose

Pirmą kartą organizuojamuose „Kauno augančio verslo apdovanojimuose“ (K.A.V.A. 2018) tarp devynių Kauno verslui įvertinti ir pagerbti skirtų nominacijų yra viena, už kurios kandidatus galės balsuoti kiekvienas kaunietis. Viešas internetinis balsavimas lems, kas taps nominacijos „Kaunas didžiuojasi“ nugalėtoju – kurios įmonės, miestiečių nuomone, labiausiai prisidėjo prie Kauno miesto gyvenimo, kieno indėlis buvo didžiausias ir labiausiai matomas.

Kviečiame susipažinti su penkiais kandidatais, keičiančiais ne tik mūsų miesto, bet ir visos šalies verslo veidą.

„NFQ Technologies“

Dar 2002 m. Kaune įkurta tarptautinė programinės įrangos kūrimo kompanija „NFQ Technologies“ buvo vieni tų, kurie ryškiai įžiebė Kauno vardą pasauliniame IT rinkos žemėlapyje. Lietuvoje ir už jos ribų suburta profesionali per 400 darbuotojų komanda, milijonines investicijas pritraukę didelės apimties web ir mobile sprendimai, klientams kasmet generuojantys 9 mlrd. Eur, galų gale, sukurti įrankiai, kuriuos net pats JAV prezidentas B. Obama yra pavadinęs kokybės sinonimu –  „NFQ Technologies“ išties turi kuo didžiuotis.

„Kai sekasi, sėkme norime dalintis. Todėl inicijuojame tokius projektus kaip NFQ Akademija, kuri padeda IT besidominčiam jaunimui per 3 mėn. nemokamai įgyti praktinių programavimo ir projektų valdymo žinių, keliaujame po regionines mokyklas, pasakodami apie karjerą IT srityje, skaitome paskaitas universitetuose, padedame tobulinti studijų programas, remiame socialiai silpnesnius – tai tik keletas priežasčių, kodėl didžiuojamės tuo, ką daro NFQ žmonės, ir tuo, kad pasaulyje Kaunas žinomas ne tik dėl Laisvės alėjos,“ – sako „NFQ Technologies“ komanda.

„TeleSoftas“

Kaune gimstančios pasaulį keičiančios inovacijos, galinga išskirtinio talento inžinierių komanda, kitoks požiūris į IT verslą ir laimės ekonomikos principais grįstos organizacinės kultūros bei verslo modelio kūrimas – visa tai apie išmanių el. paslaugų kūrėjus, Kauno bendrovę „TeleSoftas“.

Nuo veiklos pradžios, kai įmonėje dirbo vos keli specialistai, kolektyvas išaugo iki maždaug 300 aukščiausio lygio IT profesionalų: „Deloitte“ 2017 metais „TeleSoftą“ įtraukė į sparčiausiai augusių Vidurio Europos technologijų įmonių sąrašą, o per vienerius metus bendrovės pajamos išaugo 310 procentų. O kur dar „TeleSofto“ iniciatyva sukurta kultinė žaidimų konferencija „GAMEON“ , vienijanti per 15 tūkstančių žaidimų entuziastų!

Kauną garsina kompanijos pasiūlyti fobijų gydymo būdai: kartu su psichoterapeutais sukurtas virtualios realybės sprendimas „Inner Child“, skirtas žmonėms, turintiems aukščio baimę. „TeleSofto“ organizuojamose vasaros stovyklose Kaune siekiama pritraukti ir auginti jaunuosius IT talentus. Didžiulę duoklę Kaunui asmeniškai atiduoda įmonės įkūrėjas ir vadovas Algirdas Stonys, ne tik aktyviai remdamas startuolių bendruomenę, bet ir savo lėšomis atgaivinęs Kauno ledo ritulio komandą.

„Kautra“

Kuris objektas keičia ne tik kauniečių, bet ir kitų miestų gyventojų požiūrį į Kauną? Ką taip pamėgo kauniečiai kaip netipišką kultūrinę vietą, kur galima vienu metu žiūrėti kino filmą, klausyti džiazo koncerto, stebėti teatro apdovanojimus ir tuo pat metu keliauti? Atspėti nesunku: tai moderniausia ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Rytų Europoje Kauno autobusų stotis. Pagal architekto Gintaro Balčyčio projektą rekonstruota 13 000 kv. m. ploto, dešimtis tūkstančių žmonių ir šimtus autobusų kasdien aptarnaujanti naujoji stotis ne tik pakeitė miestiečių ir miesto svečių požiūrį į visą stoties rajoną, bet ir pritraukia net ir tuos kauniečius, kurie nesiruošia keliauti autobusu – apžiūrėti ir patiems pamatyti tai, apie ką kalba visi draugai!

Autobusų stoties atgimimu besirūpinanti ir į jį investavusi viena didžiausių Lietuvos keleivių vežėjų įmonių „Kautra“ per metus perveža apie 6 milijonus keleivių, joje dirba apie 800 darbuotojų. Nuolat investuojanti į naujus autobusus, įmonė gali didžiuotis vienu jauniausių autobusų parkų Lietuvoje.

„SneakyBox“

„Kodėl Kaunas turėtų didžiuotis „SneakyBox“? Todėl, kad „SneakyBox“ didžiuojasi būdami iš Kauno!“ – tvirtina vieno jauniausių ir pažangiausių Kaune augančių verslų – žaidimų studijos komanda.

Kitoks požiūris į žaidimus ir siekis – nei daug, nei mažai – pakeisti pasaulį – taip apie „SneakyBox“ ambicingus tikslus pasakoja jaunieji interneto svetainių, interaktyvių sprendimų, skirtų parodoms ar muziejams, bei mobiliųjų žaidimų kūrėjai. Iš viso 25 žmonių – dailininkų, programuotojų, vadybininkų ir psichologų – komanda.

Į žinių ir kultūros eksportą orientuota kompanija neretai savo įgūdžius „skolina“ ir mylimam Kauno miestui: tai jie sukūrė virtualios realybės sprendimą Kauno paštui, tai jie kasmet organizuoja kūrybines dirbtuves „GameJam“ ir aktyviai dalyvauja garsindami Kauno vardą tarp Lietuvos bei pasaulio žaidimų kūrėjų. Ir ne tik: kartas nuo karto „SneakyBox“ komanda keliauja į Kauno senelių namus ir su jų gyventojais leidžiasi į virtualiosios realybės keliones.

„SBA koncernas“

Viena didžiausių įmonių ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje, jungianti baldų, aprangos, nekilnojamojo turto ir energetikos įmones, SBA koncernas, didžiulį dėmesį skiria aplinkosaugai, dalijimuisi verslo sėkme su visuomene ir bendruomenėmis, kuriose veikia, iniciatyvų, sporto bei kultūros rėmimui – nuo Lietuvą pergalėmis džiuginančios „Žalgirio“ komandos, iki kauniečių pamilto festivalio „Kaunas Jazz“. O pastarųjų metų projektais SBA gerokai prisidėjo ir prie vizualiųjų bei infrastruktūrinių Kauno miesto veido pokyčių.

Neries krantinėje augantis A energetinės klasės verslo centro „Kauno dokas“ kuriamas ne tik kaip sveika ir motyvuojanti darbo aplinka, bet ir kaip išskirtinis Jonavos gatvės akcentas, kurį statant buvo atvertas upės vaizdas ir sutvarkyta pakrantė. Išskirtinio dizaino 11 000 kv. m. ploto pastatas netolimoje ateityje dar plėsis: planuojama, kad užbaigus antrąjį „Kauno doko“ statybų etapą, šio verslo centro plotas padidės perpus.

10 mln. eurų į Vienybės aikštės atnaujinimą ir 500 vietų požeminės automobilių aikštelės statybas investuoja SBA koncernui priklausanti bendrovė „Urban Inventors“: tai didžiausia pastarųjų metų viešojo ir privataus sektoriaus investicija į miestų viešąsias erdves Lietuvoje.

Rengiant Vienybės aikštės rekonstrukcijos projektą didžiausias dėmesys buvo skirtas jos istorinio paveldo išsaugojimui: siekiama išlaikyti Vienybės aikštės istorines zonas, istoriškai ir kultūriškai svarbias vietas bei tradicijas ir kartu sukurti naujus traukos centrus, kurie į Kauno miesto širdį grąžintų šurmulį ir gyvybę.

Kviečiame teikti paraiškas ir kandidatuoti į kitas nominacijas iki birželio 1 d. Paraiškos formą rasite čia: www.kaunasin.lt/kava2018

Daugiau informacijos apie K.A.V.A. 2018 apdovanojimus: el. paštu [email protected] ir internete adresu www.kaunasin.lt/kava2018.

K.A.V.A. 2018 apdovanojimų organizatorius: VšĮ „Kaunas IN“.

Apdovanojimai organizuojami ir finansuojami Kauno miesto savivaldybės, pagal 2018 m. programą „Iniciatyvos Kaunui“.

Apdovanojimų iniciatorius ir globėjas – Kauno miesto savivaldybės administracija.

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content