Kaune pristatytas Europos jaunučių merginų krepšinio čempionatas

Ketvirtadienį  pristatytas „Always“ Europos jaunučių (U16) merginų A diviziono krepšinio čempionatas, kuris rugpjūčio 17-25 dienomis vyks Kaune. Čempionate varžysis 16 stipriausių Europos komandų, o įėjimas į visas rungtynes bus nemokamas.

„Norėčiau pasidžiaugti ir padėkoti Kauno savivaldybei ir merui, kad jie sutiko prisidėti prie šio čempionato organizavimo. Tai labai ženkli pagalba ir investicija į mergaičių krepšinį. Žinoma smagu pastebėti, kad mergaičių krepšinis sulaukia dėmesio ir iš verslo, šio čempionato vardiniu rėmėju tapo „Always“ – merginų higienos produktų prekės ženklas. Be šių partnerių pagalbos būtų sunku vykdyti tokio lygio tarptautines varžybas.

Tikimės, kad šis čempionatas Lietuvoje bus efektyvi priemonė sudominti mergaites krepšiniu, paskatinti jas sportuoti, lankyti treniruotes. Žinoma, tai paskata ir dabartinės rinktinės žaidėjoms pasitempti ir kuo sėkmingiau pasirodyti prieš savus žiūrovus. Pasinaudodamas proga jau dabar visus kviečiu lankytis rungtynėse, nes įėjimas į jas nemokamas. Palaikymas reikalingas tiek šiai rinktinei, tiek visam merginų ir moterų krepšiniui“, – teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Šią iniciatyvą nuo pat idėjos pradžios stipriai palaikiusios Kauno savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis kelis kartus pabrėžė, jog čempionato metu ypač svarbus kauniečių ir miesto svečių palaikymas.

„Tikimės, kad merginos turės didelių ambicijų ir mūsų palaikymo dėka taps žinomos tiek Europoje, tiek pasaulyje. Šis čempionatas bus dar viena dovana miestui ir kauniečiams. Kviečiu visus aktyviai palaikyti mūsų merginas artėjančiose kovose, šeštasis žaidėjas labai svarbus“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Lietuvos jaunučių merginų rinktinė, vadovaujama trenerio Tado Stankevičiaus, kausis D grupėje kartu su Danijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinėmis. Lietuvės grupės ir aštuntfinalio rungtynes žais Kauno sporto halėje.

„Smagu, kad turėsime čempionatą Lietuvoje, Kaune. Kaip minėjo federacijos prezidentas, tikimės kad šios varžybos sudomins mergaites, jos pradės lankyti krepšinį. Taip pat tikimės ir žiūrovų palaikymo, nes to dėmesio žaidėjoms tikrai reikia. A divizione lengvų rungtynių nebus, visos komandos stiprios, tikimės pasirodyti kaip galima geriausiai“, – sakė Lietuvos jaunučių merginų rinktinės vyr. treneris Tadas Stankevičius.

Spaudos konferencijos metu buvo pristatytas ir čempionato logotipas, kuris buvo sukurtas bendradarbiaujant su Kauno kolegijos Grafinio dizaino katedros studentais. Jie konkursui pateikė daugiau nei 45 darbus, o iš atrinktų finalinių logotipų daugiausiai simpatijų susilaukė Irem Karaoglu – Turkijos Stambule universiteto studentė, kuri pagal „Erasmus“ mainų programą mokosi Lietuvoje. Jai ir Kauno kolegijos Justino Vienožinskio Menu fakulteto Dizaino katedros vedėjai Gintarei Jarašienei LKF prezidentas įteikė padėkos dovanas.

„Džiaugiamės tapę šio čempionato partneriu. Neabejojame jo sėkme ir populiarumu, nes renginio pagrindą sudaro du kertiniai sėkmingos formulės elementai: Kaunas ir krepšinis. Noriu palinkėti pergalių ir gerų įspūdžių aistruoliams, treneriui, mūsų rinktinei ir federacijai. Tokie renginiai nieko nebaugina, nes visi žino, kad miesto valdžia ir federacija puikiai įgyvendins visus sumanymus“, – kalbėjo „Kauno dieną“ leidžiančios bendrovės „Diena Media News“ vadovas Tadas Širvinskas.

Prieš kelias savaites į Lietuvą atvykę FIBA atstovai inspektavo arenas, viešbučius bei kitus aspektus ir pasirengimą įvertino labai gerai. Čempionato organizavimas kainuos apie 350 000 eurų, Kauno miesto savivaldybė čempionatui skyrė 30 000 eurų, Kūno kultūros ir sporto departamentas 40 000 eurų, likusią dalį sudarys LKF partnerių, įskaitant FIBA, lėšos. Lietuvos rinktinei čempionate keliamas tikslas užimti 5-12 vietas.

Čempionato organizacinis komitetas ir toliau kviečia visus, norinčius pamatyti tarptautinių varžybų organizavimo užkulisius, užpildyti savanorio anketą, kurią galima rasti internete krepsinionamai.lt/savanoriai/. Registruotis galima iki gegužės 18 dienos. Varžybos vyks Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ salėje (Naglio g. 4a) ir Kauno sporto halėje.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content