Kaunas skirs finansavimą visuomeninės paskirties objektus norintiems tvarkyti kauniečiams

Sutvarkyti, atnaujinti, išplėsti ir pritaikyti  pastatus ar šalia jų esančias erdves siekiantys jų savininkai turėtų suklusti. Šią savaitę Kaune startavo atsinaujinusi Visuomeninės paskirties objektų prieinamumo didinimo programa. Ją papildžius naujomis sritimis, į miesto pagalbą galės pretenduoti  ne tik kultūros, bet ir sporto, turizmo ir laisvalaikio infrastruktūrą valdantys ir ją atnaujinti siekiantys miestiečiai.

„Patobulinus programą išsiplėtė ratas objektų, kurie galės gauti finansavimą iš savivaldybės. Pernai lėšos buvo skirtos kultūros sričiai, o šįmet į jas galės pretenduoti sporto, turizmo, laisvalaikio sričių atstovai. Labai svarbu, jog sutvarkytas turtas būtų atviras, prieinamas ir tarnautų visuomenei. Siekiame, jog kauniečiai laisvalaikį galėtų leisti turiningai“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Svarbiausias programos reikalavimas – po objekto sutvarkymo jis turi būti atviras, prieinamas ir pasiekiamas įvairioms visuomenės grupėms. Svarbu ne tik susitvarkyti turtą, bet ir vėliau plėtoti kultūros, sporto, turizmo, laisvalaikio, socialines ar kitas gyventojams aktualias paslaugas.

„Ši programa pernai forto patalpose mums leido sukurti memorialinę zoną, skirtą genocido aukoms atminti. Ją ypatingai įvertino iš Izraelio atvykstantys lankytojai, kurių skaičius, įrengus šią erdvę, patrigubėjo. Šįmet vėl bandysime pretenduoti į programos lėšas ir pritaikyti forto grindinį, kurio būklei dabar didelę įtaką turi sezoniškumas. Kitaip sakant, lankytojai forte galės jaustis daug komfortabiliau“, – sakė Kauno tvirtovės VII forto direktorius Vladimiras Orlovas.

Savivaldybės parama 2017 metais pasinaudojo ir meno galerijos „POST galerija“ savininkai.

„Programa padėjo pritaikyti erdvę šiuolaikinio meno parodoms. Už gautas lėšas išliejome betonines grindis, išgriovėme pertvaras, išdažėme sienas, tokiu būdu padidindami patalpas. Dabar turime daugiau kokybiškos erdvės, pritaikytos šiuolaikinio meno projektams“, – pabrėžė meno erdvės „POST galerija“ direktorius Andrius Pukis.

Savivaldybės paramą siekiančių užsitikrinti miestiečių paraiškų bus laukiama iki gegužės 3 dienos. Daugiau informacijos rasite čia: https://bit.ly/2HdYWGj

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content