Kaune bus išvalyta dar viena pakrantė

Nuo brūzgynų ir menkaverčių augalų pradedama vaduoti dar viena Nemuno pakrantė. Šią savaitę Užnemunės gatvėje prasidėsiantys darbai atvers vaizdą į miesto senamiestį bei pačią upę. Pakrantės valymą planuojama užbaigti iki gegužės mėnesio.

Už miesto želdinius atsakingi specialistai darbus pradeda nuo Užnemunės gatvėje esančios automobilių stovėjimo aikštelės. Per keletą ateinančių savaičių planuojama išvalyti pakrantės ruožą iki pat Č. Radzinausko (Lampėdžių) tilto.

Šiandien pakrantes okupavusios ne tik invazinės rūšys, ar sumedėję karklai nuo ledonešio pažeistais kamienais, bet ir įvairūs brūzgynai. Pasak Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, darbų metu bus pašalinti menkaverčiai augalai, invazinės rūšys,  darkančios pakrantės vaizdą.

„Kauniečiai skundžiasi, jog negali per juos prieiti prie Nemuno. Mūsų tikslas atverti vaizdą į Nemuną, miesto senamiestį“, – sakė R. Savickienė.

Pernai vasarą Nemuno ir Neries upių pakrantės vaduotos nuo krūmokšnių ir net pavojingų Sosnovskio barščių.  Praėjusių  metų liepos mėnesį iš brūzgynų gniaužtų išvaduota Neries pakrantė prie Kauno kempingo ir Nemuno kairioji pakrantė žemiau Panemunės tilto.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content