Nuspręsta: Panemunėje gyvenantys kauniečiai turės stiprią gimnaziją

Panemunėje ir aplinkiniuose rajonuose gyvenantys kauniečiai turės prie namų esančią stiprią mokyklą. Tai paaiškėjo antradienį Kauno miesto tarybai pritarus siūlymui Vaidoto gatvėje įkurti sėkmingai veikiančio KTU Inžinerijos licėjaus padalinį. Jis įsikurs vietoje 4,5 metų čia veikiančios privačios Šv. Mato gimnazijos. Visi jos auklėtiniai turės galimybę mokytis sustiprėjusioje mokymo įstaigoje.

Prasti rezultatai, kasmet ženkliai mažėjantis mokinių skaičius ir vengimas investuoti į mokyklos atnaujinimą Šv. Mato gimnazijoje tapo lemiamais kriterijais, privertusiais imtis ryžtingų pokyčių. Savivaldybės atstovų teigimu, pagrindinis miesto siekis – turėti šiuolaikišką ir pažangią gimnaziją šioje miesto dalyje, kad Panemunės ir aplinkinių mikrorajonų – Vaišvydavos, Petrašiūnų, Žemųjų Šančių ir Rokų – gyventojai savo vaikus galėtų leisti į stiprią vietos mokyklą. Iki šiol daugeliui jų tekdavo savo vaikus vežti į kitose miesto dalyse esančias mokyklas.

„Esame vietos gyventojai ir lygiai taip, kaip dauguma čia gyvenančių kauniečių, laukiame pokyčių. Norime savo vaikus ir toliau leisti mokytis čia, todėl mes pritariame Kauno miesto savivaldybės ketinimams šioje vietoje įkurti licėjų ar kitą stiprią gimnaziją. Norime, kad čia įsikurtų būtent valstybinė mokykla. Ar kas nors paskaičiavo, kiek Panemunėje gyvenančių vaikų yra priversti važinėti į kitas Kauno mokyklas, nes Panemunėje nėra jokio kito pasirinkimo?“, –tarybos posėdžio metu kalbėjo panemuniškis Egidijus Bukelis.

Jam antrino ir Vaišvydavos bendruomenės pirmininkas Šarūnas Žitkevičius: „Pritariame ir palaikome Kauno miesto sprendimą sugrąžinti valstybinę mokyklą. Labai apmaudu ir gaila dėl politikų, kurie mūsų vaikų ateities sąskaita bando susikrauti sau politinį kapitalą“.

Tarybos posėdžio metu dalis Šv. Mato gimnazijos bendruomenės atstovų pasisakė už tai, jog šioje vietoje nebūtų pokyčių. Kauno miesto taryba pritarė siūlymui, jog nuo šių metų rugsėjo mėnesio Vaidoto gatvėje esančioje mokykloje savo veiklą pradėtų KTU Inžinerijos licėjaus padalinys.

Norą šioje miesto dalyje turėti stiprią mokyklą išreiškusi Kauno miesto savivaldybė prieš kurį laiką privačią Šv. Mato gimnaziją įkūrusiai Vilkaviškio vyskupijai pasiūlė dvi galimas alternatyvas: įkurti bendrą įstaigą drauge su Kauno miestu suteikiant teisę savivaldybei skirti gimnazijos direktorių arba persikelti į kitas patalpas vietoje „Žiburio“ pagrindinės mokyklos. Abu pasiūlymus Vilkaviškio vyskupija atmetė. Šių metų liepos pabaigoje baigs galioti savivaldybei priklausančio pastato panaudos sutartis, pagal kurią pastaruosius 4,5 metų šiomis patalpomis nemokamai naudojosi Vilkaviškio vyskupija.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content