„Devbridge Group“ plečiasi Kaune: Lietuvą mato Europos IT sostine

Penktadienį duris atvėrė didžiausias IT traukos centras Kaune, JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“ biuras. Tai – trečia amerikiečių plėtros banga Lietuvoje, kurią lydi investicijos į IT specialistų ir akademinės bendruomenės augimą.

Atidarymo proga, iš Čikagos atvykęs „Devbridge Group“ prezidentas Aurimas Adomavičius akcentavo, kad pagrindinė priežastis, kodėl įmonė tiek investuoja į Lietuvą ir sparčiai auga, yra žmonės. Jo teigimu, inžinerijos ir technologijos srityse lietuviai turi stiprų pranašumą ir pristatė unikalią idėją Lietuvai – 2023 m. tapti Europos IT sostine.

„Reikėtų kalbėti ne apie lietuvių potencialą, bet suprasti, kad mūsų inžinieriai jau dabar žaidžia aukščiausioje lygoje ir sprendžia aukščiausio lygio problemas, kurdami puikius skaitmeninius produktus. Turėtų kilti tik vienas klausimas – kaip tą pagerinti ir pagreitinti“, – kalbėjo A. Adomavičius.

„Devbridge Group“ Lietuvoje turi 250 specialistų komandą, kurią per artimiausius du metus išaugins iki 500. Įmonė aktyviai investuoja į edukacines programas, įkūrė nemokamą akademiją 7-12 m. vaikams „Sourcery for Kids“, kuri ugdo jų technologinį raštingumą, taip pat, rinkai ruošia jaunuosius programuotojus ir programinės įrangos testuotojus.

Šiomis programomis siekiama per dešimt metų Lietuvoje padidinti studijuojančių į IT skaičių dešimt kartų. Toks tikslas – viena iš penkių įmonės vizijų technologijų industrijai, kurias atidarymo šventėje nuotaikingai pristatė „Sourcery for Kids“ mokiniai ir atidarymą moderavęs Andrius Tapinas.

Likusiose keturiose, akcentuojamas siekis didinti Lietuvos IT darbo rinką bent iki 100 tūkstančių darbuotojų, vienodas moterų skaičius technologijų industrijoje ir tai, kad Lietuvoje veiktų bent 10 lietuvių įkurtų ir gerai pasaulyje žinomų kompanijų. Paskutinė, itin šmaikšti, tačiau verta dėmesio vizija – programavimo kalbą paskelbti antra nacionaline kalba Lietuvoje.

Įmonė neabejoja, kad šie žingsniai padėtų Lietuvai tapti viena iš pirmaujančių IT šalių ne tik mūsų regione ar Europoje, bet, galbūt, ir visame pasaulyje.

Šventėje dalyvavęs JAV ambasadorės pavaduotojas, kuris šiuo metu eina laikinojo reikalų patikėtinio pareigas, p. Howardas Solomonas sveikino „Devbridge Group“ ambicijas ir įvertino įmonės pastangas skleisti gerąją amerikietiško verslo praktiką Lietuvoje.

„Matome, kad gerosios darbo kultūros sklaida ir aktyvus įsitraukimas bendruomenėse nė kiek neatsiliepė išskirtiniam jūsų augimo tempui. Kasmet augate kone dvigubai ir net penkis metus iš eilės patenkate į prestižinį JAV privačių įmonių reitingą „Inc. 5000“. Džiaugiamės, kad JAV įmonės, kaip „Devbridge Group“, pasiekia tokius rezultatus ir įneša svarų indėlį į aukštos kvalifikacijos darbo rinkos augimą abiejose šalyse“, – atidarymo ceremonijoje kalbėjo P. Solomonas.

Sveikindamas su antruoju plėtros etapu Kaune, miesto meras Visvaldas Matijošaitis juokavo, kad „Devbridge Group“ priima „labai teisingus sprendimus Kaune“, mat susikūrę Čikagoje, plėtrą į Lietuvą pradėjo, būtent, čia, Kaune.

„Šiandien kartu atveriame ne tik naują jūsų padalinį, bet ir didžiausią IT traukos centrą Kaune. Kauniečių vardu dėkoju jums už vertę, kurią kuriate, investuodami į vietinės IT bendruomenės auginimą, ugdydami ateities kartas ir konkuruodami globalioje arenoje“, – sveikino V. Matijošaitis.

Įmonė persikėlė į keturių aukštų 4300 kv. m. pastatą, esantį Žemuosiuose Šančiuose. Naujasis statinys – architekto Gintauto Natkevičiaus vadovaujamo kolektyvo objektas.

Šiose patalpose įsikūrė ir pirmoji Lietuvoje nemokama kūrybinių technologijų akademija vaikams „Sourcery for Kids“, bei nemokamos programuotojų ir testuotojų „Sourcery“ akademijos IT studentams. Per artimiausius du metus „Devbridge Group“ Kaune papildomai įdarbins apie 200 IT specialistų.

„Devbridge Group” – lietuvių įsteigta JAV programavimo paslaugų įmonė, kurios centrinė būstinė yra Čikagoje. Tarptautinę įmonės komandą sudaro virš 320 darbuotojų. Jie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Kauno, Vilniaus ir Londono padaliniuose.

Įmonės klientai – „Fortune 1000“ sąrašo įmonės, pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Wells Fargo“, „Grainger“, „Morningstar“, „Fitch“, „Louis Dreyfus“, „John Deere“ ir kt.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content