Apie viešąjį transportą miestiečiai diskutavo iki vėlumos

Iki vėlyvo vakaro apie šimtą susirinkusių miestiečių į  Kauno miesto darnaus judumo plano (DJMP) diskusiją kalbėjosi apie viešojo transporto problemas bei galimybes jį padaryti patogesnį ir patrauklesnį.

„Renginio pradžioje diskusijos dalyviai, susirinkę VDU mokslo ir studijų centre, iš karto susėdo grupėmis, kuriose susiskirstė, kaip dažnai važiuoja viešuoju transportu. Prie skirtingų stalų sėdėjo miestiečiai, kurie kasdien naudojasi viešuoju transporto, beje, šis stalas buvo gausiausias, prie kitų stalų sėdėjo tie, kurie važiuoja rečiau, kelis kartus per mėnesį, kelis kartus per metus ar iš viso viešuoju transportu nevažinėja“, – teigė renginio organizatoriai.

Diskusijoje buvo pateikta DJMP rengėjų bendroji informacija apie Kauno viešąjį transportą: maršrutų tinklas, aptarnaujamos teritorijos, pervežtų keleivių skaičius, bilietų ir informacijos pateikimas stotelėse, transporto priemonėse, internete ir kt. Kauno miesto savivaldybės iniciatyva, UAB „Kauno autobusai“ ir VšĮ „Verslo iniciatyva“ atstovai atlikę keleivių pasitenkinimo viešojo transporto paslauga tyrimą jį pristatė miestiečiams, kas dar labiau paskatino diskutuoti apie paslaugų poreikį bei kokybę.

„Pirmiausiai reikia atsižvelgti į miestiečių poreikius, nes jie važinėdami viešuoju transportu geriausiai žino jo privalumus bei pamato trūkumus, tad pateikia gerus siūlymus. Galime pasidžiaugti, jog atliktas keleivių tyrimas parodė, kad, besinaudojančių viešuoju transportu miestiečių nuomonė apie jį gerėja“, – sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vadovas Paulius Keras.

Atskirose diskusijų sesijose kalbėta apie maršrutus, gyvenamųjų, darbo vietų ir traukos objektų pasiekiamumą, tvarkaraščius, reisų dažnumą, stoteles, transporto priemones, jų kokybę, bilietų sistemą, informacijos pateikimą bei viešojo transporto įvaizdį

Kauno technikos kolegijos Transporto ir mechanikos krypčių studijų programų departamento vadovės Esmeraldos Štyps nuomone, labai svarbu ir viešojo transporto stotelių išdėstymas bei jų apšvietimas, saugumo užtikrinimas, ne tik patogūs maršrutai.

„Kartu su savivaldybe planuojame atlikti ir artimiausiu metu įsigyti dar daugiau naujų troleibusų ir autobusų mieste“, – teigė bendrovės „Kauno autobusai“ Rinkodaros direktorius Karolis Dekeris.

Viešojo renginio metu visų išsakytos mintys ir pastabos bus įtraukos į Kauno susisiekimo esamos situacijos bei teminių dalių analizes, kurios taps pagrindu rengiant Kauno miesto darnaus judumo planą. Darnaus judumo plano tikslas yra užtikrinti miestiečių judėjimo poreikius, padaryti miestą patogesnį ir patrauklesnį, todėl rengiant šį strateginį dokumentą yra organizuojamos konsultacijos su visuomene, miestiečiai kviečiami į diskusijas, ateiti, pasisakyti, išreikšti savo nuomonę ir prisidėti prie dokumento rengimo.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content