Ekspertai pateikė galutines išvadas dėl A. Mickevičiaus gatvės medžių

A. Mickevičiau gatvės rekonstrukcijai artėjant prie pabaigos, čia augančių medžių būklę įvertinę ekspertai pakoregavo savo sprendimą ir pateikė galutinę išvadą. Ekspertai siūlo šalinti 59 blogos ir kritinės būklės medžius, keliančius pavojų aplinkiniams.

Pirmines išvadas prieš pora savaičių gavusi Kauno miesto savivaldybė buvo patekusi į aklavietę: tuomet ekspertai rekomendavo pašalinti 24 medžius, o dar kelias dešimtis – kardinaliai nugenėti, nors tai daryti draudžia įstatymai, o aplinkosaugininkai už tai numato baudas.

„Toks medžių genėjimas, kokį savo išvadose siūlė ekspertai, Lietuvoje yra draudžiamas. Savivaldybė tiesiog negali to daryti, nes tai yra neteisėta. Tokie veiksmai būtų tyčinė žala gamtai“, – tuomet akcentavo Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno agentūros vyresnysis specialistas Konstantinas Šumskas.

Dar kartą visus A. Mickevičiaus gatvėje augančius medžius patikrinę ekspertai suskaičiavo 59 blogos arba kritinės būklės želdinius, kuriuos siūloma šalinti.

„Nors esame tik želdynus vertinantys ekspertai, tačiau turėjome atsižvelgti ir į teisinius niuansus. Drauge su kolega dar kartą gyvai apžiūrėjome bei įvertinome kiekvieną iš medžių, kuriuos buvome rekomendavę drastiškai genėti ir galiausiai priėmėme savo galutinį sprendimą“, – sakė Lietuvos dendrologų draugijos pirmininkas Arvydas Rutkauskas, dirbęs kartu su A. Stulginskio universiteto Miškų ir ekologijos fakulteto lektoriumi, miškotyros mokslų daktaru Juliumi Bačkaičiu.

Iš viso A. Mickevičiaus gatvėje auga 130 medžių. Vietoj senų ir pavojingų medžių bus pasodintos 10-15 metų amžiaus, 5-7 metrų aukščio „Rancho“ veislės liepos. Šie medžiai jau pasodinti A. Smetonos alėjoje, Miško gatvėje ir Vytauto prospekte.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content