Kaunas jungiasi prie nacionalinės kampanijos, skirtos kovai su prekyba žmonėmis

Pasaulyje egzistuoja daugybė prekybos žmonėmis formų. Jos nuolat kinta, atsiranda vis naujų būdų ir priemonių, prisidedančių prie žmonių išnaudojimo pačiais įvairiausiais tikslais. Kaunas palaiko iniciatyvą užkardant tokius nusikaltimus ir padedant nuo jų nukentėjusiems žmonėms.

Žmonės, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių negali apsisaugoti patys, tampa pagrindiniu prekeivių žmonėmis taikiniu, o visuomenės abejingumas skaudžiausiai atsiliepia labiausiai pažeidžiamoms žmonių grupėms.

Dažniausiai aukomis tampa vaikai ir nepilnamečiai, kurie labiau linkę pasitikėti kitais, globos namų auklėtiniai ar socialinių problemų kamuojamų šeimų atžalos, taip pat mokyklos nelankantys vaikai. Taip pat į prekybos žmonėmis pinkles pakliūna asmenys, ieškantys papildomo pajamų šaltinio, turintys skolų ar pasiėmę paskolas, benamiai, negalios paliesti žmonės ar kenčiantys nuo įvairių priklausomybių, potencialūs emigrantai ir panašiai.

Įgyvendinant Kovos su prekyba žmonėmis 2017-2019 metų veiksmų planą bei projektą „STROM II – savivaldybių vaidmens kovojant su prekyba žmonėmis stiprinimas“ Kauno miesto savivaldybė prisideda prie Vidaus reikalų ministerijos inicijuotos prevencinės kampanijos prieš prekybą žmonėmis.

Šios kampanijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį bei skleisti žinią apie prekybos žmonėmis mastą ir formas, galimybes pranešti apie prekybos žmonėmis nusikaltimus bei galimybes gauti pagalbą nukentėjusiesiems. Kampanijos metu platinama informacija apie vaikų ir suaugusiųjų seksualinį išnaudojimą, išnaudojimą priverstiniam darbui, nusikalstamoms veikoms ir priverstinėms santuokoms.

Prekyba žmonėmis yra itin šiurkštus nusikaltimas, pažeidžiantis žmogaus teises, laisvę ir orumą. Laiku atpažinti pavojai, tinkamai suteikta informacija ir / ar pagalba prisideda prie prekybos žmonėmis reiškinio atskleidimo bei kovos su šia nusikaltimo rūšimi.

Prevencinėje kampanijoje prieš prekybą žmonėmis dalyvauja dar 12 Lietuvos savivaldybių Planuojama, kad šių metų spalio-gruodžio mėnesiais informacija apie prekybą žmonėmis pasieks ne mažiau kaip milijoną Lietuvos gyventojų ir svečių. Bus išplatinta 18 tūkst. informacinių lankstinukų lietuvių, anglų ir rusų kalbomis. Atsisiųsti galite paspaudę čia.

Įtarus prekybos žmonėmis nusikaltimą ar prireikus pagalbos, reikia kreiptis šiais kontaktais:

Bendrasis pagalbos tel. 112; el. paštas: [email protected]

Pagalba vyrams, moterims, vaikams visą parą: tel. 8-679 61617, [email protected]

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content