Kauniečiams pristatė Aukštųjų Šančių ąžuolyno sutvarkymo projektą

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje pristatytas Aukštųjų Šančių ąžuolyno sutvarkymo projektas. Apie 40 hektarų plotą užimančioje žaliojoje erdvėje ketinama sutvarkyti piliakalnio prieigas, įrengti bei apšviesti takus, pastatyti sporto ir žaidimo aikštelės.

Pasak projektuotojų, visi veiksmai ąžuolyne bus maksimaliai orientuotas į natūralios gamtos išsaugojimą. „Tvarkant ąžuolyną intervencija į natūralią gamtą bus minimali. Projektuodami didžiausią dėmesį skyrėme pėsčiųjų takams, apžvalgų aikštelių įrengimui, piliakalnio prieigų sutvarkymui. Pietinę ąžuolyno dalį skyrėme aktyviam laisvalaikiui, čia atsiras sporto, vaikų žaidimo, šunų vedžiojimo aikštelės“, – kalbėjo projekto autorius, architektas Andrius Dirsė.

Pasak architekto, mažoji architektūra – suoliukai, šiukšliadėžės, pavėsinės ir šviestuvai – deramai įsilies į gamtinį foną. Šalia Aukštųjų Šančių piliakalnio bus įrengtas amfiteatras, prie kurio numatyta apskritimo formos aikštelė skirta įvairiems renginiams. Į piliakalnį ves mediniai laipteliai. Pristatyme dalyvavę kauniečiai siūlė sukurti dviračių nuvedimo taką nuo ąžuolyno į Švenčionių gatvę, teiravosi dėl lietaus vandens nuvedimo nuo šlaitų. Pasiūlymus ir pastabas dėl Šančių ąžuolyno sutvarkymo gyventojai ateinančias dvi savaites gali siųsti elektroniniu paštu: [email protected] bei [email protected].

Darbus Aukštuosiuose Šančiuose, šalia Verkių, Ašmenos ir Piliečių gatvių esančiame ąžuolyne planuojama pradėti kitų metų pavasarį, o užbaigti – kitų metų pabaigoje arba 2019 metų pradžioje.

Projektą galima pamatyti paspaudus šią nuorodą ir šią.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content