Permainos Kauno slaugos ligoninėse: įdiegta vieninga registracijos sistema

Kauniečių nuogąstavimai dėl pakliuvimo į slaugos ligonines ir iš to sekę pacientų bandymai registruotis visose iškart nuo šiol taps praeitimi. Įstaigose diegiamos permainos, iš kurių naujausia – neseniai startavusi bendra registracija internetu į visas tris Kauno miesto savivaldybės slaugos ligonines. Artimiausiu metu planuojama jose išspręsti ir vietų trūkumo problemas.

Kauno miesto savivaldybė valdo tris slaugos paslaugas teikiančias įstaigas: Kauno slaugos ligoninę, Kauno Panemunės slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninę bei K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninę. Iki šiol laukiančiųjų jose eilės dubliuodavosi, mat kiekvienoje iš jų registracija vykdavo atskirai, o pacientai registruodavosi iškart į kelias, taip tikėdamiesi padidinti savo šansus ten pakliūti.

Rugsėjo pabaigoje pradėjusi veikti nauja elektroninė registracijos sistema įneš daugiau aiškumo ir skaidrumo valdant pacientų srautus. Čia kiekvienas žmogus galės pasirinkti, kurios iš įstaigų stacionare norėtų gauti reikiamas slaugos ir palaikomojo gydymo ar paliatyviosios pagalbos paslaugas. Pacientų ir jų artimųjų patogumui užsiregistruoti galima internetu: www.kaunas.lt/slauga

Šia registracija gali pasinaudoti Kauno mieste gyvenamąją vietą deklaravę ar faktiškai čia gyvenantys pacientai,  jų artimieji, pageidaujantys minėtas paslaugas gauti vienoje iš trijų Kauno miesto savivaldybės slaugos ligoninių. Pacientai privalo būti apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu.

Tikimasi, kad dėl šių naujovių slaugos ligoninėse pacientų eilės sutrumpės ir laukti jose teks vis mažiau, o tuo pačiu supaprastės ten dirbančio personalo darbo procesai. Tačiau visa tai tėra įžanga į tolesnes permainas.

Siekiant ateityje šių kliūčių apskritai išvengti, Kaunas rengiasi tolesnei ligoninių plėtrai – planuojama įrengti apie 200 naujų vietų ir imtis įstaigų centralizavimo procesų. Tam pritarimą išreiškė ir jungtinė darbo grupė, sudaryta iš Kauno miesto savivaldybės specialistų, gydymo įstaigų vadovų bei medikų profesinių organizacijų atstovų. Pagrindinė jos veiklos sritis – Kauno miesto savivaldybei priklausančių sveikatos priežiūros įstaigų veiklos optimizavimas.

 

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content