Kelionė viešuoju transportu Kaune – už ačiū

Šį penktadienį kauniečiai sulauks neeilinės dovanos – važiuoti viešuoju transportu bus galima nemokamai. Kaunas jungiasi prie tarptautinės akcijos „Diena be automobilio“ ir visiems miestiečiams siūlo nemokamai išmėginti miesto autobusus ir troleibusus.

„Siekiame, kad kuo daugiau kauniečių į darbą vyktų visuomeniniu transportu, ypač tie, kurių kelionės tikslas – miesto centras. Nuėmus transporto „krūvį“ nuo centro, mieste ženkliai sumažėtų eismo spūsčių“, – pabrėžė Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Dienos be automobilio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai. Gyventojai raginami bent šią dieną atsisakyti privataus motorinio transporto, ieškoti kitokių susisiekimo būdų: eiti pėsčiomis, važiuoti dviračiu ar viešuoju transportu.

Pasak R. Mikaičio, praėjusiais metais vykdyta akcija buvo orientuota į automobilių vairuotojus, kurie viešuoju transportu nemokamai keliavo pateikę savo automobilio techninį pasą.

„Pernai galimybe nemokamai  naudotis viešuoju transportu pasinaudojo apie 2000 kauniečių. Šios akcijos metu sulaukėme pastabų iš miesto gyventojų, jog dauguma vairuotojų automobilyje važiuoja ne vieni, bet su šeima, todėl negalėjo pasinaudoti akcija. Patobulinome sąlygas ir dabar važiuoti galės visi norintys“, – aiškino R. Mikaitis.

Šiuo metu tarptautinė ekspertų komanda tiria Kauno miesto gyventojų kelionių įpročius ir per vienerius metus parengs Kauno miesto Darnaus judumo planą. Analizę atlikę ekspertai pasiūlys efektyviausias priemonės, kurios galėtų paskatinti miesto gyventojus atsisakyti automobilių.

Pirmą kartą akcija „Mieste – be savo automobilio”  buvo surengta Prancūzijoje 1998 metais. 2000 metais tokia akcija surengta 760-yje Europos miestų.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content