Veiverių gatvės dviračių tako atidarymas – rudens pabaigoje

Kauno dviračių takų žemėlapis iki rudens pabaigos pasipildys nauja trasa. Šiuolaikiškai įrengtas 4 kilometrų ilgio ir 2,5 metrų pločio dviračių takas bus nutiestas palei visą Aleksote esančią Veiverių gatvę.

Statybos darbai Veiverių gatvėje pradėti 2017 m. balandžio mėnesį. Būtent šioje gatvės pusėje nuo Vytauto Didžiojo tilto iki pat Garliavos ir vinguriuos naujasis takas. Greta jo bus nutiestas ir pėstiesiems skirtas 1,5 metrų pločio takas. Greta bus įrengtas modernus LED apšvietimas.

Darbų pradžioje buvo šalinami seno, kelis dešimtmečius neremontuoto asfaltuoto tako likučiai, tiesiami požeminės komunikacijos elektros laidai, įrengiamas apšvietimas, kuries apšvies ir gatvę, ir pėsčiųjų ir dviračių taką. Taip pat įrengiami takų pagrindai ir klojama nauja danga. Visus darbus planuojama pabaigti spalio mėnesį.

Tarp dviračių tako ir pėsčiųjų tako bus sodinami medžiai ir krūmai, taip pat atkarpose siekinat pėsčiųjų taką atskirti nuo dviračių tako bus įrengiama 40 cm granitinių akmenų juosta. Taip pat prie dviračių ir pėsčiųjų tako bus įrengti suolai, šiukšliadėžės ir dviračių stovai.

Tai bus vienas gražiausių dviračių takų Kaune. Ši trasa bus tinkama ne tik pasivažinėjimui laisvalaikiu – tai bus takas, kuriuo visi Aleksote ir Garliavoje gyvenantys kauniečiai galės patogiai ir saugiai pasiekti miesto centrą.

Projektas finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo. ES lėšos – 335362,46 Eur, likusios lėšos iš KMSA biudžeto.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content