Gatvės meno kūrinyje įamžintas V. Matijošaitis kauniečius pakvies į spontaniškus susitikimus

Gyvas pokalbis su Kauno meru neformalioje aplinkoje vaišinantis skania arbata? Tokią galimybę kauniečiai turės rekonstruotoje Laisvės alėjos dalyje, prie neseniai atsiradusio gatvės meno kūrinio.

Jame pavaizduotas pats Visvaldas Matijošaitis, sėdintis prie staliuko su visuomenės veikėju Audriu Karaliumi.

Viešosios įstaigos „Idėja Kaunui“ iniciatyva ant naujai renovuoto pastato atsiradęs meno kūrinys, anot autorių, skatina diskusijas ir nuomonių apsikeitimą. Kauno merui ši idėja ir piešinys patiko, todėl jis nusprendė kartas nuo karto šioje vietoje rengti spontaniškus susitikimus su kauniečiais.

Kauniečiai yra fantastiški žmonės. Jų kūrybingumas ir drąsios idėjos stebina visą Lietuvą. Retkarčiais prisėsiu prie šio staliuko ir pakviesiu kauniečius pokalbiui. Man rūpi, kaip gyvena ir kuo gyvena mūsų miesto žmonės“, – teigė Kauno meras.

Pirmieji spontaniški susitikimai su kauniečiais įvyko praėjusį trečiadienį. Pro šalį ėję kauniečiai iš pradžių drovėdamiesi žvelgė į kiek neįprastą vaizdą, tačiau netrukus keletas jų įsidrąsino atsisėsti prie staliuko bei pasilabinti su meru. Naująjį gatvės meno kūrinį galima rasti ant neseniai restauruoto Laisvės alėjos 38 namo sienos.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content