Penkios Kauno gimnazijos rugsėjį pasitinka unikaliomis naujovėmis

Pamokos turi būti ne tik naudingos, informatyvios, bet ir įdomios bei šiuolaikiškos. Būtent tokios jos bus keliems tūkstančiams Kauno gimnazistų, kurie nuo rugsėjo 1-osios išbandys naują edukacinę sistemą „Planner 5D“. Tai pirmasis toks projektas Lietuvoje, kuriame dalyvauti sutiko inovacijų savo švietimo sistemoje nuolat siekiantis Kauno miestas.

„Saulės“, J. Jablonskio, J. Basanavičiaus ir A. Puškino gimnazijos bei KTU inžinerijos licėjaus pedagogai jau susipažino su laukiančiomis naujovėmis specialiai jiems surengtame praktiniame seminare. Tai pirmoji mokytojų bendruomenė Lietuvoje, iš arčiau susipažinusi su tarptautiniu mastu pripažinimą jau spėjusios pelnyti „Planner 5D“ platformos galimybėmis.

Tai leis moksleiviams praktiškai gilinti žinias ne vien matematikos, bet ir meno, dailės, architektūros bei inžinerijos žinias. Antai KTU inžinerijos licėjaus auklėtiniams ši sistema itin pasitarnaus lankant namų interjero dizaino modulį.

Naująja mokymo priemone skirtingų dalykų pamokose galės naudotis gimnazistai nuo 9 iki 15 metų. Savo darbų rezultatus jie galės vaizdžiai įvertinti naudodamiesi naujausios kartos virtualios realybės akiniais. Dvi dešimtis šių įrenginių gimnazijoms padovanojo „Planner 5D“ kūrėjai.

„Šiuolaikinės technologijos tampa vis svarbesnės mūsų mieste ir daro didelę įtaką jo augimui. Jau trejus metus Kaunas remia bei visokeriopai skatina startuolių veiklą, taip didindamas verslaus jaunimo gretas. Tuo metu „Planner 5D“ diegimas Kauno miesto švietimo sistemoje suteiks puikias galimybes ir moksleiviams susipažinti su inovacijomis bei jas perprasti“, – apie naujoves kalbėjo Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Praėjus kuriam laikui ir įvertinus pirmuosius rezultatus, jei ši mokymosi priemonė pasiteisins, ją planuojama diegti ir kitose ugdymo įstaigose.

„Planner 5D“ sistema jau integruota JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos, Švedijos ir Ispanijos švietimo programose. Ją taip pat plačiai naudoja per 60 tūkst. narių vienijanti didžiausia pasaulyje matematikos mokymo organizacija NCTM, turinti beveik pustrečio šimto filialų visose JAV ir Kanadoje. Inovatyvaus švietimo idėjas propaguojanti Kauno miesto savivaldybė tokio projekto ėmėsi pirmoji šalyje.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content