Nuo žodžių prie darbų: S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija

Statybos leidimas gautas – šią naujieną kalbėdamas apie S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją šį penktadienį paskelbė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Kitą savaitę prasidės darbų rangovo paieškos, o realius statybos darbus ketinama pradėti šių metų pabaigoje.

„Turėti padorų stadioną yra ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos garbės reikalas. Šiandien turime statybos leidimą, parengtą techninį projektą ir pradedame viešųjų pirkimų konkursą. Tai bus geriausias Lietuvos stadionas, atitiksiantis aukščiausios ketvirtos kategorijos stadionas“, – sakė Kauno meras.

Pasak miesto vadovo, po rekonstrukcijos stadionas bus tinkamas didžiausiems pasaulio sporto renginiams bei koncertams, į kuriuos galės tilpti 30 tūkstančių žiūrovų. Atgimusiame S. Dariaus ir S. Girėno stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst. Absoliučiai visos tribūnos bus uždengtos stogu. Išskirtinis projektuotojų sprendimas – medinė fasadinė stadiono dalis, paslėpsianti betonines tribūnų konstrukcijas ir padėsianti stadionui įsilieti į Žaliakalnio kraštovaizdį.

„Kaunas turi nuostabią galimybę daug metų apleistą unikalų stadioną Žaliakalnyje prikelti naujam gyvenimui. Tai bus dovana ne tik kauniečiams, bet ir visai Lietuvai“, –  tikino architektas Jonas Audėjaitis.

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko teigimu, šiuo metu miestas užsitikrinęs pirminį 5 milijonų eurų finansavimą. Skaičiuojama, jog pastatyti stadioną iš viso gali atsieiti 25 milijonus eurų. Tikslesnė suma paaiškės užbaigus viešųjų pirkimų procedūroms.

„Šįmet didžiųjų pinigų nereikės. Pradėsime nuo griovimų darbų. Finansinę naštą tikimės pasidalinti su valstybe. Kitą savaitę skelbsime konkursą statybininkams, iš kurių paprašysime gerų kainų ir kokybės. Dalyvauti konkurse kviesime ne tik Lietuvos, bet ir užsienio kompanijas“, – teigė G. Petrauskas.

Artimiausius du mėnesius visi norintys pamatyti, kaip S. Dariaus ir S. Girėno stadionas atrodys po rekonstrukcijos, prekybos centro „Akropolis“ pirmajame aukšte galės apžiūrėti kelias dešimtis kartų sumažintą stadiono kopiją, sukurtą naudojant 3D technologiją.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content