Muitinės gatvėje – daugiau teisių pėstiesiems

Nuo šios savaitės vidurio Senamiestyje esančioje visoje Muitinės gatvėje automobiliams galima važiuoti tik viena kryptimi. Šis sprendimas priimtas atsižvelgus į vietos verslininkų prašymą leisti ant dalies gatvės įsirengti lauko kavines.

Pagal naują tvarką vairuotojai, įsukę iš Karaliaus Mindaugo prospekto, galės nuvykti į Rotušės aikštę, tačiau iš jos įvažiuoti atgal į Muitinės gatvę bus draudžiama. Pasak Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisijos pirmininko Rimanto Mikaičio, pakankamai siauroje gatvėje, kurios vieną eismo juostą užims lauko kavinių staliukai, automobiliai tiesiog neprasilenktų, tad eismas dviem kryptimis tapo neįmanomas.

„Anksčiau dviejų krypčių eismas buvo paliktas dėl Muitinės gatvėje esančio viešbučio, dabar į jį bus galima patekti tik iš Karaliaus Mindaugo prospekto. Kaip ir visose vakarų Europos šalyse, didžiųjų miestų senamiesčiai visų pirma turi būti skirti pėstiesiems. Šiuo keliu einame pertvarkydami eismą Muitinės gatvėje, panašus sprendimas yra pritaikytas ir Kurpių gatvėje“, – teigė R. Mikaitis.

„Muitinės gatvėje įrengtos greičio mažinimo priemonės. Tiesa, svarstome ir apie papildomas saugumo priemones, siekiant maksimaliai apsaugoti šia gatve einančius ar lauko kavinėse laiką leidžiančius kauniečius ir miesto svečius“, – teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content