Kauno vaikams – pirmosios Lietuvoje nemokamos programavimo pamokos

JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge Group“ pristato iniciatyvą – „Sourcery for Kids“, kuri 7-12 m. kauniečių vaikams suteiks nemokamus programavimo pagrindų mokslus. Programa priims per 200 vaikų ir truks visus mokslo metus. Norintys patekti į užsiėmimus, kviečiami registruotis

„Sourcery for Kids“ siekia įkvėpti ir ugdyti technologinių produktų vystymą išmanančius ir savo įgūdžius naudojančius kūrybinius technologus. Vaikai visus mokslo metus  mokysis programavimo, ir tokių loginių konceptų, kaip funkcijos, kintamieji, sekos, koordinatės, judėjimas ir kt. bei jų pritaikymo galimybių savo projektuose.

Akademijos iniciatoriai pabrėžia dramatiškai išaugusią programavimo svarbą  skaitmeniniame amžiuje – „iki 2020 m. programuotojų poreikis Lietuvoje išaugs 83 proc., tačiau ši situacija vis dar neturi atitinkamų išraiškų mūsų švietimo sistemoje“, – pastebi „Devbridge Group” viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys.

Šiuo tikslu, „Devbridge Group“ priėmė sprendimą investuoti 50 000 Eur ir įkurti per 200 nemokamų vietų vaikams visus mokslo metus nemokamai mokytis kūrybinių technologijų, programavimo.

„Esame tikri, kad šios disciplinos turėtų būti prieinamos visiems šalies vaikams nuo pat mažumės. Imkime pavyzdį iš Estijos, kur vaikai programavimo mokosi jau pradinėse klasėse, kaip antrosios kalbos. Norime priartinti šį modelį prie Lietuvos ir įgyvendinti ilgalaikę įmonės viziją – dešimt kartų padidinti stojančiųjų į informacines technologijas kiekį per artimiausius dešimt metų“,– iniciatyvą pristato V. Gurgždys.

„Sourcery for Kids“ leidžia Kaunui stoti į vienas gretas su pažangiausiomis vakarų pasaulio praktikomis. Iniciatyvą aktyviai palaikanti Kauno miesto savivaldybė ir meras Visvaldas Matijošaitis ragina kauniečius registruoti savo vaikus jau dabar.

„Sveikinu ir labai palaikau šią „Devbridge Group“ iniciatyvą. Tai yra puikus pavyzdys, kuomet Kaune sėkmingai veikiantis verslas ne žodžiais, bet konkrečiais veiksmais rūpinasi mūsų miestu ir jo žmonėmis“, – akcentavo V. Matijošaitis.

„Devbridge Group“ atstovai pabrėžia, kad ši iniciatyva – ne vienkartinis projektas, numatyta nuolatinė tolesnė jos plėtra, ypač į regionus. Jau šiemet „Sourcery for Kids“ debiutuos ne tik Kaune, bet ir Šakiuose. Vaikai mokysis pagal neformalaus švietimo programoje (NVŠ) akredituotą programą, kurią organizuoja ir vykdo „bit&Byte“.

„Mokymosi procese vaikai ne tik mokosi, kaip kurti naujausias technologijas, bet naudoja ir kitus įgūdžius, reikalingus sėkmingam darbui technologijų industrijose: dizainą, smulkiąją elektroniką, 3D, animaciją, virtualią realybę (VR), žaidimų kūrimą”, – programą pristato „bit&Byte“ įkūrėja Monika Katkutė-Gelžinė.

Tėveliai jau dabar gali registruoti savo 7-12 m. vaikus į „Sourcery for Kids“ iki pat rugpjūčio 15 d. Kas pateks į akademiją, paaiškės atsitiktiniu būdu atrinkus 200 kandidatų iš visų užsiregistravusių.

„Sourcery for Kids“ – tai JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“  įkurta nemokama kūrybinių technologijų akademija 7-12 m. vaikams. Jos tikslas – įkvėpti ir ugdyti technologinių produktų vystymą išmanančius ir savo įgūdžius naudojančius kūrybinius technologus ir padidinti dešimt kartų stojančiųjų į informacines technologijas kiekį per artimiausius dešimt metų.

Tai – jau trečia „Devbridge Group“ edukacinės iniciatyvos kryptis Lietuvoje. Įmonė ketvirtus metus iš eilės sistemingai ugdo IT studentus ir jau išleido šešias absolventų kartas savo įkurtoje „Sourcery“ akademijoje programuotojams, taip pat, šiemet pristatė dar vieną naujovę ir debiutavo su programinės įrangos testuotojams skirta vidine akademija „Sourcery for Testers“.

Devbridge Group” – lietuvių įsteigta JAV programavimo paslaugų įmonė, kurios centrinė būstinė yra Čikagoje. Tarptautinę įmonės komandą sudaro apie 300 darbuotojų. Jie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Kauno ir Vilniaus padaliniuose. Įmonės klientai – „Fortune 1000“ sąrašo įmonės, pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Grainger“, „Morningstar“, „Fitch“, „Louis Dreyfus“, „John Deere“ ir kt.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content