Trečiasis konkurso „Kauno akcentai“ etapas: Kaunas laukia idėjų valstybės šimtmečio įamžinimui

Kaunas skelbia trečiąjį konkurso „Kauno akcentai“ kvietimą. Šį kartą menininkai kviečiami teikti vaizduojamojo meno kūrinių idėjas, kurios simbolizuotų Lietuvos valstybingumą, įamžintų ir atspindėtų valstybės atkūrimo šimtmetį Kauno kontekste.

Konkursui siūlomi kūriniai turi architektūriškai, urbanistiškai ir meniškai įsikomponuoti pasirinktoje aplinkoje, nekelti asociacijų su kitais miestais, turėti meninę vertę, būti išskirtiniai, originalios formos bei turinio. Kūriniai taip pat gali būti interaktyvūs ir šiuolaikiški, tačiau išlaikantys semantinį ir kompozicinį ryšį su pasirinkta teritorija.

„Iki šiol skelbtuose kvietimuose menininkus kvietėme dalyvauti ir tiekti kuo daugiau idėjų. Tuo tarpu šis kvietimas yra skirtas labai ypatingai progai – paminėti ir įamžinti modernios Lietuvos gimimą, tad tikimės, jog į jį bus pasižiūrėta labai atsakingai ir bus siūlomos tik gerai apgalvotos ir brandžios idėjos. Akcento išraiškos forma šiame kvietime nėra apibrėžta – laukiame vaizduojamojo meno kūrinių idėjų, kurios darniai įsilietų į urbanistinę aplinką“, – teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Idėjas galima siūlyti visoms Kauno viešosioms erdvėms. Objektai gali būti pritaikyti bet kuriai miesto vietai, tačiau didžiausią dėmesį kviečiama atkreipti  į miesto centrą: Naujamiestį (S. Putvinskio g., Trakų g., Vytauto pr., Kęstučio g., Birštono g., Šv. Gertrūdos g., E. Ožeškienės g.) ir Senamiestį (Karaliaus Mindaugo pr., Santakos parke, Šv. Gertrūdos g., Birštono g.).

Šiame konkurso etape idėjų autorių nevaržo jokie apribojimai, o dalyvauti ir paraiškas pateikti gali visi. Konkurse nugalėjusias idėjas jų autoriai galės įgyvendinti patys arba patikėti jų realizavimą kitiems profesionaliems. Projektui įgyvendinti iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto galės būti skiriama iki 100 proc. tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Šiemet konkurse „Kauno akcentai“ skelbiami keturi kvietimai pagal šias sritis: skulptūrų ir dizaino objektų (jau pasibaigę), šviesos instaliacijų ir meno kūrinių, įamžinančių Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.  Kiekvienos srities projektus vertina nepriklausoma komisija. Idėjų įgyvendinimui šių metų miesto biudžete numatyta dvigubai daugiau lėšų nei pernai – beveik 400 tūkst. eurų.

Visa informacija apie konkursą „Kauno akcentai“ skelbiama internetinėje svetainėje http://akcentai.kaunas.lt

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content